Bad Aibling

Un error humà és la causa més probable de l'accident de tren a Baviera

Deu morts i una vintena de ferits greus és el balanç del xoc frontal de dos trens de passatgers d'aquest dimarts a Bad Aibling, a 60 quilòmetres de Munic

Actualitzat

Les primeres investigacions apunten que un error humà va ser la causa més probable de l'accident ferroviari d'aquest dimarts al matí a Baviera. Hi va haver 10 morts i un centenar de ferits, una vintena d'ells greus. Els combois van col·lisionar frontalment a uns 100 quilòmetres per hora en un tram de via única, a Bad Aibling, a uns 60 quilòmetres de Munic, a prop de la frontera amb Àustria.

Alguns mitjans alemanys assenyalen que l'accident el podria haver causat una errada en el sistema que regula la circulació, sumada a un error del fre automàtic. No especifiquen, però, a qui correspondria la responsabilitat del sinistre. El ministre de Transports, Alexander Dobrindt, va explicar que tot fa pensar que els conductors dels dos trens no es van adonar de la presència de l'altre, ja que el xoc va passar en un revolt.

Els equips de rescat van tenir moltes dificultats perquè diverses persones van quedar atrapades entre la ferralla. Els dos maquinistes van morir en l'accident, que hauria pogut ser més tràgic si no hagués passat en una setmana de vacances escolars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut