Un error en les comunicacions de la xarxa de telecomandament va provocar l'avaria en les línies 9 i 10 del metro

Les dues línies van quedar interrompudes a les 15.09 i tres hores després, a les 18.20, es va restablir parcialment l'L9 entre Can Zam i Can Peixauet. No va ser fins poc abans de tres quarts de vuit del vespre quan es va normalitzar totalment la circulació de combois a les dues línies.

Actualitzat

Segons informa Transports Metropolitans de Barcelona, la fallada d'un equip de comunicació de la xarxa de comandament a distància és la raó de l'aturada de les línies 9 i 10 del metro d'ahir, dijous.

Sense concretar més, diu que va fallar un equip de comunicacions i que aquest error va afectar el funcionament del sistema que controla la circulació automàtica dels trens. Quan va fallar, és quan el sistema va quedar afectat i va ordenar l'aturada d'emergència i els combois es van quedar allà on eren.

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vila, ha obert una investigació pels fets d'aquest dijous i la resposta que hi va donar TMB.

Aquest divendres al matí s'ha reprès el funcionament normal del servei. TMB agraeix la col·laboració dels usuaris en el procés de desallotjament dels trens, que es va desenvolupar amb normalitat a través de les portes d'emergència dels trens i els itineraris segurs d'evacuació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut