Una imatge dels jugadors del Dalkurd FF
Futbol

Un equip suec de la Tercera Divisió se salva de l'accident aeri de Germanwings en l'últim moment

El integrants del Dalkurd FF, que havien passat uns dies concentrats a Barcelona, van decidir canviar de vol a última hora, una decisió que els ha permès salvar la vida

Actualitzat
Un equip de futbol de la Tercera Divisió sueca, el Dalkurd FF de Borlänge, al sud del país, s'ha salvat de l'accident aeri de la companyia Germanwings en canviar de vol en l'últim moment, quan la plantilla estava ja a l'aeroport de Barcelona.

Els jugadors, que havien passat uns dies concentrats a Barcelona, ​​tenien bitllets per viatjar des de l'aeroport del Prat a Düsseldorf i, des d'allà, connectar amb un altre avió que els portaria a Suècia, segons ha informat el diari francès "L'Équipe". Però els esportistes, majoritàriament d'origen kurd, van considerar que l'espera en trànsit a l'aeroport de Düsseldorf era massa llarg i van decidir canviar els seus passatges a l'avió de l'aerolínia Germanwings per les últimes places disponibles en tres vols amb destinació a Munic.

Amb aquest canvi d'última hora van evitar perdre la vida en aquest fatídic vol, que va acabar estavellant-se als Alps francesos per causes encara desconegudes i van causar la mort de tots els seus ocupants, 144 passatgers i 6 membres de la tripulació.
   
"A tots els que han intentat contactar amb nosaltres en les últimes hores, estem bé i a casa", ha publicat en el seu compte de Twitter el porter del Dalkurd FF, Frank Pettersson. El director esportiu del club, Adil Kizil, també ha confirmat que van canviar de vol en l'últim moment.

El Dalkurd FF és un club famós a Suècia per la seva ràpida progressió professional. Va néixer el 2004, com un projecte social format per immigrants kurds. A l'any següent de fundar-se jugaven a la penúltima lliga sueca, la Divisió 7. Des del 2005 fins al 2009 cada temporada la van acabar com a primers en la classificació. El 2010, ja assentats a la Tercera Divisió, van veure tallada la seva evolució històrica. Des de llavors han participat, però sense èxit, al 'play-off' per pujar a la Superettan, la Segona Divisió professional sueca.

Anar al contingut