Barcelona

Un equip liderat per l'exregidora Itziar González definirà la reforma de la Rambla

L'Ajuntament de Barcelona ha triat l'equip Km-Zero en el concurs internacional per a la remodelació de la Rambla entre sis propostes més

RedaccióActualitzat

L'equip liderat per l'arquitecta i exregidora de Ciutat Vella Itziar Gonzàlez s'ocuparà de redactar el projecte urbanístic de remodelació de la Rambla, després que l'Ajuntament de Barcelona l'ha triat entre sis propostes més.

Es tracta d'un grup format per una quinzena de professionals de diversos àmbits, bons coneixedors del tema, fins i tot veïns en algun cas, que ara tenen un any per presentar un projecte executiu que reculli i combini les inquietuds i interessos de tots els col·lectius, socials i econòmics que conflueixen en l'emblemàtic passeig. La idea és tornar la Rambla als barcelonins mantenint la seva vocació universal. Itziar González, arquitecta de l'equip Km-Zero, la Rambla es transformarà en un lloc més pròxim.

"Es convertirà en un espai i en un ambient molt més saludable, un lloc més pacificat i de més qualitat. Serà un lloc on els veïns ens podrem retrobar. I serà un lloc que, com s'ha vist, estarà al cor de tothom."

L'Ajuntament va plantejar el concurs primant l'anàlisi social i el dels usos més adequats a la Rambla i a la seva àrea d'influència. A partir d'aquí, es dissenyaran les estratègies i les mesures urbanístiques concretes. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha destacat que en el projecte també es tindrà ben present l'atemptat del 17 d'agost.

"Ens permetrà incorporar les propostes en relació a la seguretat que ha de tenir una transformació de la Rambla. I també ens permet crear una comissió per tractar tots els temes d'àmbit memorialista en record de les víctimes de l'atemptat."

Si els terminis es compleixen, les obres podrien començar a principis del 2019.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut