Londres

Un equip de TV3 confirma que la nena de la foto del Marroc no és la Madeleine

El corresponsal de TV3 al Marroc, Medir Plandolit, ha localitzat la nena que surt en una imatge presa al Marroc i està en condicions d'afirmar que no és la petita Madeleine McCann, sinó la filla d'una família bereber. Plandolit ha estat amb la família i diu que no saben res del "cas Madeleine". Davant l'aparició de la imatge, presa per turistes espanyols el 31 d'agost, el portaveu de la família McCann, Clarence Mitchell, ha assenyalat que cal ser "prudent". En declaracions a la BBC, el portaveu dels McCann ha dit que els pares de la petita desapareguda a l'Algarve no volen fer cap comentari en aquest moment, ja que la Interpol està investigant la instantània.

Actualitzat

El portaveu dels McCann ha volgut recordar que altres turistes han dit anteriorment haver vist la menor a Bèlgica i a Malta, però que cap d'aquestes pistes no han indicat finalment el lloc on es troba Madeleine. D'altra banda, ha explicat que les autoritats marroquines van assegurar als McCann fa uns mesos que si Madeleine estigués al Marroc la trobarien, atesa l'àmplia xarxa policial que hi ha al país.

Amb tot, la fotografia feta per Clara Torres de la nena que podria ser Madeleine surt a totes les portades dels diaris britànics. La imatge mostra una nena rossa que una dona d'aspecte àrab duu a l'esquena, lligada amb una tovallola o una manta.

La turista espanyola ha explicat que en un primer moment no li va donar gaire importància, però que dilluns passat, després de sentir en un mitjà de comunicació que la petita podria ser al Marroc, va decidir descarregar la foto al seu ordinador i ampliar la imatge. En veure-la, es va adonar de la gran semblança que tenia amb la nena britànica de 4 anys i es va posar amb contacte amb les autoritats.

A Portugal, això no obstant, la notícia s'ha rebut amb escepticisme, després que totes les pistes anteriors han resultat falses. A més, les autoritats lusitanes creuen que l'aparició de noves pistes a hores d'ara obeeix a l'interès per cobrar la recompensa econòmica que va oferir la família, ja que mantenen com a primera hipòtesi que Madeleine va morir de forma accidental el mateix dia que se'n va denunciar la desaparició.

De fet, la policia portuguesa ha declarat els pares de Madeleine sospitosos de la desaparició de la nena, ja que creuen que la mare va matar accidentalment la filla amb una sobredosi de somnífers i en va ocultar el cadàver amb l'ajuda del seu marit. No obstant això, Gerry i Kate McCann insisteixen que són innocents i creuen que la seva filla encara és viva en algun lloc. En qualsevol cas, la foto ha revifat aquesta tesi.

Anar al contingut