Mataró

Un equip de submarinistes treballa per taponar l'embarcació que s'ha enfonsat i vessa gasoil a Mataró

Protecció Civil ha activat aquest diumenge al migdia el Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental d'Aigües Marines en fase d'emergència per un vessament de gasoil. Salvament Marítim treballarà fins dilluns per controlar el vessament, que va passar dissabte a la tarda, quan es va enfonsar un vaixell que transportava sacs de grava a dues milles al sud-est de l'espigó de Mataró. Un equip de submarinistes hi treballa per taponar el dipòsit, que conté uns mil litres de combustible, i ja ha aconseguit tapar dos dels tres forats del dipòsit. Preveuen tenir la fuita controlada aviat.

Actualitzat
L'embarcació sinistrada, un vaixell de 21 metres d'eslora anomenat "Arrillon", es va enfonsar per causes encara desconegudes i no va provocar cap víctima. La tripulació, formada per dues persones, va ser evacuada.

Salvament Marítim ha desplaçat a la zona un helicòpter, dos remolcadors i una barca per fer la dispersió mecànica de la taca de combustible, que segons les primeres estimacions tindria una superfície aproximada de 550 metres quadrats.

D'altra banda, la Creu Roja ha mobilitzat tres embarcacions, i l'armador ha enviat un vaixell per reflotar la nau sinistrada.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut