Manuel Carrillo, propietari de Limasa, aquest dimecres, al judici del cas Pretòria
Manuel Carrillo, propietari de Limasa, aquest dimecres, al judici del cas Pretòria
San Fernando de Henares

Cas Pretòria: Un empresari reconeix haver pagat suborns a Bartomeu Muñoz

Ha admès que l'exalcalde socialista de Santa Coloma va facilitar una concessió de l'ajuntament a la seva empresa a canvi de diners, i la fiscalia li ha rebaixat la petició de pena després de la confessió

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres, en la tercera sessió del judici pel cas Pretòria, Manuel Carrillo, un dels empresaris acusats, ha afirmat que l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz li va demanar que li pagués quantitats de diners en sobres i que ell ho va fer. Carrillo, propietari de l'empresa de neteja Limasa, ho va fer per aconseguir una concessió de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per la neteja d'edificis municipals.

Carrillo ha assegurat que la seva empresa havia guanyat concessions a Santa Coloma des dels anys 70, i que mai abans havia hagut de pagar suborns per aconseguir-les. Aquesta confessió li ha comportat que la fiscalia hagi reduït la petició de pena que demanava per a ell: de tres anys de presó ha baixat a només sis mesos.

Durant l'interrogatori, s'han tornat a reproduir fragments de trucades telefòniques, en aquest cas, entre Muñoz i Carrillo, en què el llavors alcalde li diu que ja està tot arreglat, mesos abans que se sàpiga el resultat del concurs. Abans, però, li demana els diners:

(gravació telefònica)

Bartomeu Muñoz: "Aquest divendres sí que necessito tres cosetes."

Manuel Carrillo: "Digues."

Bartomeu Muñoz: "Una de 2.100, una de 1.980 i una altra de 2.400."

Fiscal: "Aquestes quantitats que li va demanar en tres sobrets va arribar a donar-les-hi?"

Manuel Carrillo: "Sí."

Fiscal: "Al marge d'aquells 6.480 euros, vostè, com a conseqüència de les peticions del senyor Muñoz, va fer també una esponsorització?"

Manuel Carrillo: "Sí."

Fiscal: "En concret recorda a qui va esponsoritzar?"

Manuel Carrillo: "A un club esportiu de Santa Coloma."

 

 

L'exregidor d'Urbanisme també ignora les trucades gravades

Pel que fa a l'exregidor d'Urbanisme Manuel Dobarco, igual que va fer ahir l'exalcalde, s'ha negat a comentar les converses telefòniques al·legant que estan impugnades. Unes converses que també s'han reproduït i han revelat la intervenció directa de l'exdiputat socialista Luis García en els temes urbanístics de Santa Coloma. Concretament, la fiscal s'ha centrat en el seu interrogatori en els canvis introduïts en el projecte de la Pallaresa en els plens municipals del 2009.

Muñoz ha acabat la declaració

Abans de les declaracions de Manuel Carrillo i Manuel Dobarco, la sessió d'aquest dimecres ha començat amb els últims interrogatoris a l'exalcalde Muñoz. Primer s'han pogut sentir les preguntes de l'advocada de l'acusació particular, exercida per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, preguntes que l'acusat no ha volgut contestar. La defensa ha intentat que no es formulessin les preguntes, però la fiscal ha demanat que es poguessin fer perquè constessin en acta, i el tribunal ho ha acceptat.

Muñoz ha aprofitat les preguntes del seu advocat per reivindicar la seva gestió del projecte de la Pallaresa, que va donar peu a l'edifici Cúbics. Segons ha explicat, el projecte ja estava en marxa quan va assumir l'alcaldia el 2002, i que va veure que era un projecte sense futur, perquè preveia un centre comercial i un hotel de quatre estrelles, segons ell, inviables a Santa Coloma. Ha assegurat que com a alcalde va redefinir-lo per convertir-lo en el que va ser finalment.

Interrogatori exhaustiu de la fiscal

En la primera sessió d'aquest dimarts, Muñoz va ignorar les converses telefòniques que l'inculpen i que ha impugnat, però això no va impedir que la fiscal, Ana Cuenca, les fes reproduir durant l'exhaustiu interrogatori a què el va sotmetre. L'acusat manté que no va cobrar ni un euro en comissions per operacions urbanístiques irregulars a Santa Coloma i que no va modificar cap projecte per beneficiar el seu amic. La durada d'aquest interrogatori ha fet modificar el calendari previst per a aquest judici, que aquest dimecres seguirà a la tarda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut