La Samantha, el prototip de la nina sexual amb intel·ligència artificial
La Samantha, el prototip de la nina sexual amb intel·ligència artificial

Un empresari català crea una nina sexual amb intel·ligència artificial

El científic Sergi Santos és el creador de la Samantha, una nina sexual amb intel·ligència artificial que és totalment personalitzable

RedaccióActualitzat

Sergi Santos, un científic català expert en nanotecnologia, ha estat el creador d'un model de nines sexuals que funcionen amb intel·ligència artificial.

La Samantha, el prototip de nina que ha creat, pesa uns 40 quilos, té unes mesures de 90-55-90, els ulls verds i una llarga cabellera morena. Tot i això, el creador afirma que el disseny és totalment a la carta, que el client pot triar el color dels cabells, el color dels ulls o fins i tot les reaccions que tindrà davant certes situacions:

"Jo he fet un algoritme per a ella, i aquest algoritme he intentat que s'assembli al cervell humà. Ella processarà el que tu li has fet i llavors interpretarà el que tu vols fer en el futur. No només és una nina a mida, sinó que va aprenent els costums de l'usuari."

La nina porta un microprocessador al cap que, per mitjà d'un algoritme, és capaç de tenir respostes familiars o afectuoses. Té tres versions: la familiar, la romàntica i la sexual.

"La paraula 'objecte' pot tenir caràcter pejoratiu en molts sentits. A la Samantha, li he donat un seguit de propietats humanes i sembla una persona."

Afirma que s'ha centrat a fer un producte a l'abast de tothom. Per la capacitat que té d'interactuar, aporta un component afectiu.

La Samantha és capaç de dir de 600 a 700 frases, tot i que ell mateix afirma que pot arribar a reproduir-ne moltes més:

"En pot arribar a tenir 60.000. Però no és només la frase; és quan ho diu, per què ho diu i com ho diu. A la llarga, el que farà és construir ella mateixa les frases."

Santos ha decidit treure les nines al mercat després que fa unes setmanes es va anunciar l'obertura d'un prostíbul de nines a Barcelona, i ha volgut puntualitzar que les nines que ell fabrica "són massa delicades per ser prostituïdes".

Anar al contingut