Consum

Un distintiu nou garantirà la qualitat de la carn de vedella

La malaltia de les vaques boges va provocar una de les pitjors crisis que ha viscut el sector de la carn de vacum, i molts consumidors van deixar de comprar i menjar vedella. Els ramaders catalans han posat en marxa moltes iniciatives per recuperar la confiança dels consumidors; l'última, la que tot just han presentat: un distintiu -Provedella-, que garanteix la qualitat de la carn amb controls durant tot el procés d'engreix. L'Organització de Consumidors de Catalunya aplaudeix aquesta campanya.

Actualitzat
El consum de carn de vedella en els àpats de les famílies catalanes va arribar al consum "zero" fa 2 i 3 anys, a causa de la crisi de la malaltia de les vaques boges. Des d'aleshores, els ramaders de boví de Catalunya no han parat de lluitar per recuperar la confiança de les famílies, els restauradors, les escoles i altres centres alimentaris en la qualitat d'aquesta carn. Es calcula que un 6% de famílies no l'han tornat a incloure en les seves dietes. Per això han creat un nou distintiu que en garanteixi la qualitat. L'Organització de Consumidors de Catalunya dóna suport a aquesta campanya i a aquest distintiu per garantir la qualitat de la carn de vedella i fomentar-ne el consum adequat. A Catalunya hi ha prop de 8.000 explotacions de bestiar boví amb gairebé 700.000 caps de bestiar, el 80% dels quals es destina a la indústria de la carn i als consumidors.
Anar al contingut