Pròxim Orient

Un dirigent local de Hamas i una dona de 70 anys moren en la major ofensiva terrestre a Gaza des del juny

Gran ofensiva terrestre a la ciutat de Gaza. Un dirigent local del braç armat del grup islàmic Hamas i una dona de 70 anys han mort en una incursió israeliana al barri de Zeitun, bastió dels islamistes, segons han informat fonts palestines. Es tracta de la major ofensiva d'Israel des del passat mes de juny. Israel, per la seva banda, ha confirmat l'operació, que tenia com a objectiu frenar el llançament de coets Qassam. Hores abans d'aquest incident, dos activistes palestins més morien en un atac aeri israelià també a Gaza. L'acció ha causat també sis ferits, entre els quals hi havia dos nens.

Actualitzat

Forces israelianes han matat un dirigent local del braç armat de Hamas en una incursió terrestre a la franja de Gaza en què també ha mort una dona de 70 anys. Es tracta de Wael Hassanin, de 26 anys, un conegut militant de les Brigades d'Ezzedín al-Qassam. Les forces israelianes han entrat al barri de Zeitun, a la ciutat palestina bastió dels islamistes, per capturar Hassanin en l'ofensiva més gran que les tropes israelianes han portat a terme des del passat mes de juny. Testimonis presencials han explicat que trenta tancs i vehicles blindats integraven l'ofensiva.

Després de confirmar l'operació, fonts de l'exèrcit israelià han explicat que l'ofensiva estava destinada a frenar el llançament de coets Qassam contra el territori d'Israel. Segons un portaveu, han participat en l'operació membres de les forces especials que "acostumen a disfressar-se d'àrabs", coneguts com a "mistaarabim", i efectius del cossos blindats.

Hores abans d'aquest incident, dos activistes palestins més, milicians del grup islàmic Hamas, morien en un atac aeri israelià també a Gaza. L'acció ha causat també sis ferits, entre els quals hi havia dos nens.

Aquests atacs arriben l'endemà que l'exèrcit israelià va matar a Cisjordània un jove palestí que s'havia acostat a un control de carretera amb una pistola de joguina, que, segons sembla, els soldats haurien confós per una de veritat.

Anar al contingut