Barcelona

Un diputat magrebí del PSC acusa CiU d'"insultar" els immigrants en un vídeo

Un vídeo de precampanya de Josep Antoni Duran Lleida ha provocat crítiques enceses del PSC i d'Iniciativa. En el vídeo, que s'ha distribuït a internet i també als cinemes, hi apareixen persones que es queden mudes davant de diferents situacions. En una de les seqüències, al costat de diversos comerços d'immigrats, hi ha un diari on es pot llegir: "Un magrebí no vol que la seva filla de set anys faci gimnàstica a l'escola." Pel diputat del PSC Mohamed Chaib, el vídeo fa pensar que un magrebí és un perill per a la convivència, i pel candidat d'Iniciativa, Joan Herrera, fa reviure fantasmes. La directora de la campanya de CiU, Joana Ortega, els ha demanat que no en facin lectures interessades.

Actualitzat

En un article publicat al seu blog, Chaib assegura que el vídeo insulta els immigrants "de forma flagrant" i assegura que CiU tindrà feina per explicar als magrebins que resideixen a Catalunya "que al vídeo no els demanen la integració, sinó que van contra ells".

En aquest sentit, el diputat del PSC ha volgut denunciar les "difamacions" que en la seva opinió, es transmeten en el vídeo i les ha considerat pròpies d'uns "amargats que no han fet la seva feina quan governaven".

Anar al contingut