Carles Puigdemont amb el diputat Mikko Kärna davant el Parlament finès, a Hèlsinki, el 22 de març del 2018 (ACN)
Carles Puigdemont amb el diputat Mikko Kärna davant el Parlament finès, a Hèlsinki, el 22 de març del 2018 (ACN)

Un diputat finlandès denuncia que el CNI l'ha espiat per la visita de Puigdemont

El diputat finlandès Mikko Kärnä ha enviat una carta al seu govern demanant explicacions

Actualitzat

El diputat finlandès Mikko Kärnä, que es va entrevistar amb Carles Puigdemont al seu país i que després el va visitar a Alemanya, ha demanat explicacions al seu govern perquè assegura que els serveis secrets espanyols l'han espiat.

En una carta escrita al president del seu Parlament, el diputat assegura que, després d'entrevistar-se amb Puigdemont a Alemanya, el seu telèfon "es va començar a comportar d'una manera estranya" durant les converses telefòniques.

Posteriorment, un agent d'intel·ligència europeu el va informar que el telèfon podia estar intervingut pel CNI, el sevei d'espionatge d'Espanya.

En la carta, Mikko Kärnä pregunta:

"En quins acords està basada l'actuació de la intel·ligència espanyola a Finlàndia i a la resta dels estats comunitaris?"

"El govern veu la necessitat de demanar més aclariments sobre aquests fets a l'estat espanyol o redefinir els acords sobre les actuacions dels diversos serveis d'intel·ligència al territori finlandès?"

En el text, el diputat també recorda que els mitjans de comunicació espanyols van publicar que la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya es va poder fer gràcies a un seguiment del CNI.

Notícia relacionada: Un cotxe amb localitzador i 12 agents del CNI: l'operatiu per detenir Puigdemont

 

Kärnä, del Partit del Centre finlandès i que ha defensat reiteradament el procés independentista català, ja va acusar l'ambaixador espanyol d'amenaçar-lo per defensar l'1-O.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut