Fotografia de perfil a Twitter de Mikko Kärnä, diputat del Partit del Centre de Finlàndia.
Fotografia de perfil a Twitter de Mikko Kärnä, diputat del Partit del Centre de Finlàndia.

Un diputat finlandès acusa l'ambaixador espanyol d'amenaçar-lo per defensar l'1-O

Mikko Kärnä, del Partit del Centre, havia reclamat la intervenció de la UE contra la repressió del 20S

Actualitzat

El diputat de Finlàndia Mikko Kärnä ha criticat aquest divendres la diplomàcia espanyola a través d'un tuit on mostra un correu electrònic que li va enviar l'ambaixador espanyol al país escandinau.

El correu era la resposta a una interpel·lació que li havia fet el mateix diputat i Kärnä denuncia "amenaces mafioses" (mobstar) de l'ambaixador. La resposta en qüestió és aquesta:

Literalment hi diu:

"Sí, d'acord. Però si un dia Finlàndia té un problema de seguretat i necessita la solidaritat dels seus socis de la UE, podria buscar aquesta solidaritat a Catalunya".

La resposta és l'última rèplica a una conversa que començava quan Kärnä va reclamar la intervenció de la Unió Europea davant "la repressió", diu el diputat, de l'estat espanyol amb la macroopoeració policial contra diverses conselleries el 20 de setembre.

L'ambaixador va respondre a les paraules del diputat invitant-lo a una reunió per la setmana que ve per tal de parlar de la situació a Catalunya. Känä acceptava la invitació amb aquest correu:

El diputat, conegut per la seva defensa de les tesis sobiranistes de Catalunya, diu:

"Ens veurem la setmana que ve, després del referèndum a Catalunya." I afegeix que espera que "respecteu els drets humans i la democràcia en les vostres actuacions a Catalunya. Si no és així entendré que n'assumiu la responsabilitat. Deixeu votar els catalans. D'acord?".

I és aquesta resposta la que provoca el correu que el diputat finlandès troba "mafiós". Mikko Kärnä ha demanat explicacions al ministre d'Afers Estrangers espanyol, el ministre d'Energia, fins i tot, la ministra de Defensa i al mateix president Mariano Rajoy:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OFinlàndia
Anar al contingut