Teheran

Un diari iranià torna a carregar contra Carla Bruni i afirma que "mereix la mort"

El diari iranià "Kayhan" publica que Carla Bruni, la dona del president francès, Nicolas Sarkozy, es mereix la mort per haver expressat la seva solidaritat amb una dona iraniana sentenciada a la lapidació per adulteri. El diari ja va desqualificar Bruni el cap de setmana passat assegurant que era una "puta" i ara afirma que el seu estil de vida li fa merèixer el mateix destí que Sakineh Mohamadi Ashtiani. Bruni és una de les personalitats franceses que van enviar cartes obertes de suport a Ashtiani, el cas de la qual ha provocat la indignació internacional.

Actualitzat
El diari "Kayhan", el director del qual és nomenat directament pel líder suprem iranià, l'aiatol·là Ali Khamenei, va informar de la carta de Bruni dissabte passat, i aquest dimarts s'hi va tornar a referir criticant "les il·lícites relacions de Bruni amb diferents persones" i culpant-la del divorci de Sarkozy de la seva segona dona.

"L'estudi de l'historial de Carla Bruni mostra clarament la raó per la qual aquesta dona immoral està donant suport a una dona iraniana que ha estat condemnada a mort per cometre adulteri i haver estat còmplice a l'assassinat del seu marit i, de fet, ella es mereix morir", ha afirmat el diari.

Per la seva banda, el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers de l'Iran, Ramin Mehmanparast, ha demanat als mitjans de comunicació iranians que utilitzin un llenguatge més moderat. "Insultar les autoritats d'altres països i utilitzar paraules inapropiades no és una cosa que aprovi la República Islàmica de l'Iran", ha indicat quan li han preguntat sobre la qüestió.

"Les polítiques, les maneres i els comentaris de les autoritats d'altres països, les critiquem, en fem objeccions i demanem que se'n revisin les accions, però no creiem que fer servir paraules inapropiades o insultants sigui la manera correcta de fer-ho", ha afegit.

El govern francès ha qualificat, a través del portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers, Bernard Valero, d'inacceptables els insults del diari i ha fet arribar una queixa a les autoritats iranianes "per les vies diplomàtiques habituals".

Ashtiani, mare de dos fills, va rebre 99 fuetades per tenir una relació il·lícita amb dos homes. La sentència a ser lapidada la van suspendre a l'espera que se'n fes una revisió judicial, però encara es podria dur a terme, segons un responsable de la judicatura. L'assassinat, l'adulteri, la violació, el robatori armat, l'apostasia i el narcotràfic poden ser castigats amb la mort en virtut de la xaria, llei que està en vigor des de la revolució islàmica del 1979.
Anar al contingut