La protesta, amb les sales buides, vol recrear què passarà si es continua aplicant l'IVA del 21%.
La protesta, amb les sales buides, vol recrear què passarà si es continua aplicant l'IVA del 21%.
Barcelona

Un dia sense música el 20 de maig per reclamar la reducció de l'IVA cultural al 4%

Actualitzat

El sector de la música en viu està en peu de guerra contra l'IVA cultural. Per reivindicar que aquest impost passi del 21% actual al 4% han convocat el 20 de maig el Dia sense Música.

El sector de Catalunya ha demanat a la Generalitat que doni suport a la iniciativa. En aquest sentit, han reclamat que els auditoris públics i d'altres institucions emblemàtiques com el Palau de la Música i el Liceu no programin cap actuació aquell dia "en solidaritat" amb les dificultats que passa el sector des que el 2012 el govern de Mariano Rajoy va apujar aquest tribut.

La presentació de la iniciativa s'ha fet simultàniament a Barcelona, Madrid i Bilbao i pretén emular el panorama que el sector augura per a la música en viu si es manté l'IVA al 21%: sales de concert buides i emissores de ràdio musicals en silenci.

"Vivim amb un perill real que part de la música en viu pugui desaparèixer de l'escena", ha avisat Tito Ramoneda, president de The Project i membre de l'Associació de Promotors Musicals (APM).

Per evitar aquest fatal desenllaç, les entitats promotores del Dia sense Música volen sumar la ciutadania, els artistes i líders d'opinió de diversos sectors a la iniciativa, de tal manera que es converteixi en un fenomen viral des d'aquest dijous fins al pròxim 20 de maig.

Un dels primers artistes a alinear-se amb les empreses del sector ha estat Joan Manuel Serrat, que ha avançat un dia el seu primer concert al Barclaycard de Madrid, antic Palau dels Esports, previst per al 20 de maig. També diverses sales de concerts han modificat la seva programació per no obrir les seves portes el dia assenyalat, segons ha informat l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC).

Anar al contingut