Núvols costaners a Barcelona. (Foto: Albert Vàzquez)
Núvols costaners a Barcelona. (Foto: Albert Vázquez)

Un dia amb restes d'inestabilitat

Una borrasca que gravitarà sobre el Mediterrani farà que el temps a Catalunya es presenti insegur a la meitat est del país. En funció del lloc tindrem sol, ruixats, neu o vent. Matí més fred i amb glaçades des del Pirineu al nord de la Depressió Central.

Actualitzat

Una borrasca que gravitarà sobre el Mediterrani, amb molt d'aire fred a les capes altes de la troposfera, alimentarà el temps insegur a Catalunya.

Tramuntana i mestral tot el dia. Els cops més forts de tramuntana a l'Empordà es registraran de matinada i fins a mig matí, amb ratxes de més de 80 km/h. Durant la resta del dia serà moderada. Pel que fa al mestral, no serà tan violent com dimarts, però encara bufarà amb cops forts de matinada i al vespre a les Terres de l'Ebre i només a última hora arribarà a punts del Camp de Tarragona i a les muntanyes de Prades.

Cops de vent:

  • ⇒ 113 km/h a la Sénia, Montsià.
  • ⇒ 98 km/h a l'Albiol, Baix Camp.
  • ⇒ 88 km/h a Valls, Alt Camp.
  • ⇒ 87 km/h a Reus, Baix Camp.
  • ⇒ 80 km/h a Portbou, Alt Empordà

Sol, ruixats i neu. Amb el pas de la pertorbació, les clarianes i les estones de sol seran freqüents en una bona part del país. Tot i això, al matí poden caure alguns ruixats, al litoral de Girona fins a les portes de Barcelona i cap als Ports, que marxaran cap a les Balears. En paral·lel, la nevada persistirà al vessant nord del Pirineu més occidental, com a la Vall d'Aran i al nord de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. La cota de neu se situarà per sota dels 800 metres. A la tarda creixeran nuvolades a l'interior de Barcelona i Girona amb d'algun ruixat. No es repetiran les precipitacions tan intenses d'ahir.

Noves glaçades. Les temperatures de matinada tornaran a baixar a causa de la retirada del vent. Les glaçades baixaran del Pirineu fins a abraçar el nord de la Depressió Central. També farà més fresca a les comarques de Tarragona i a les de l'interior de Barcelona. Les temperatures màximes, en canvi, pujaran una mica a tot l'interior del país.

I per als pròxims dies...

Estarem expectants davant la possibilitat de l'arribada d'una pertorbació al sud de la península Ibèrica. Sembla que, de cara al cap de setmana o principis de la setmana que ve, podríem tenir la primera llevantada des de fa mesos, amb una bona regada. En tot cas, encara queda molt i caldrà seguir, dia a dia, l'evolució del pronòstic.

Anar al contingut