Barcelona

Un deute podria ser el mòbil del crim de Santaló

Novetats sobre el crim del carrer de Santaló de Barcelona. Tres fotogrames de la gravació d'una càmera de seguretat mostren, per primer cop, el sospitós de l'assassinat del director del Centre Internacional de Convencions de Barcelona, Félix Martínez Touriño. L'home va ser enregistrat quan fugia del lloc dels fets. "El Periódico" ha mostrat avui les imatges. A més, s'ha sabut que el mòbil de l'assassinat podria ser un deute impagat.

Actualitzat
La investigació dels Mossos del crim del carrer de Santaló de Barcelona comença a donar els seus fruits. El que ha pogut saber la policia catalana que porta el cas és que la víctima, Félix Martínez Touriño, feia dos mesos que era assetjada per un ciutadà d'origen veneçolà que el perseguia fins al punt de presentar-se als restaurants on la víctima sopava amb els seus amics. Segons Martínez Touriño, el perseguia perquè li volia comprar el cotxe, tot i que ell no el volia vendre. Una explicació que els amics de la víctima no es van creure mai del tot.

Un deute impagat?

Algunes fonts no oficials creuen ara que l'intens seguiment podria ser només un codi per reclamar a Touriño una important suma de diners que devia. Per la seva banda, els mateixos amics de la víctima han explicat que Touriño rebutjava sempre denunciar l'assetjador, com li recomanaven repetidament. Ara, els Mossos busquen aquest ciutadà veneçolà, i focalitzen la seva recerca en diversos municipis del Baix Llobregat.

D'altra banda, els investigadors analitzen minuciosament totes les proves que tenen de l'assassí, i miren d'aïllar-ne l'ADN del passamuntanyes amb què es va cobrir la cara, i que va abandonar al carrer després de disparar el tret.

Imatges de l'assassí

Avui "El Periódico" publica les úniques imatges de l'assassí de què disposen els Mossos d'Esquadra, moments abans del crim. Van ser enregistrades per la càmera d'un establiment a l'altura del número 11 del carrer de Santaló, i s'hi pot veure com el noi amagava l'arma amb un diari.

La policia catalana elabora un retrat robot de l'autor de l'atac i ha mostrat una fotografia als veïns de la víctima que podria ser de l'assetjador.
Anar al contingut