Un dels policies desplaçats a la població normanda (Reuters)
Un dels policies desplaçats a la població normanda (Reuters)
Saint-Étienne-du-Rouvray

Un detingut en relació amb l'assalt a l'església de Saint-Étienne-du-Rouvray

Un dels autors de l'assalt estava fitxat per la policia i portava un braçalet electrònic per tenir-lo controlat

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut a primera hora d'aquesta tarda una persona presumptament relacionada amb l'atac a l'església de la localitat francesa de Saint-Étienne-du-Rouvray, a prop de Rouen, a Normandia. Aquest matí, dos homes armats amb ganivets han retingut durant una hora cinc persones, un d'ells el sacerdot, que ha mort degollat per un dels segrestadors. També han ferit dos ostatges més, un d'ells greument. Els atacants han estat abatuts per la policia. La Fiscalia Antiterrorista ha assumit les investigacions.

El president francès, François Hollande, que s'ha desplaçat fins a Saint-Étienne-du-Rouvray, ha confirmat que es tracta d'un acte de terrorisme islamista i que els dos segrestadors eren "terroristes que s'han proclamat membres d'Estat Islàmic".

Un dels autors de l'assalt estava fitxat per la policia i portava un braçalet electrònic per tenir-lo controlat. Aquest home tenia permís per sortir de la casa dels seus pares, on residia, entre dos quarts de nou del matí i dos quarts d'una del migdia. El terrorista havia estat empresonat de manera preventiva l'any passat, quan la policia va avortar a Turquia el seu intent d'unir-se a Estat Islàmic a Síria. Al març va quedar en llibertat i, per controlar-lo, li van col·locar un braçalet electrònic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut