Barcelona

Un detingut, 163 identificats i 75 tones de brossa, balanç del desallotjament pacífic de l'acampada de Barcelona

Un detingut i 163 persones identificades de 19 nacionalitats diferents és el balanç del desallotjament pacífic d'aquesta matinada a la plaça Catalunya. A més, durant l'operació s'han recollit fins a 75 tones de brossa, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els agents han explicat que un terç dels "irreductibles" identificats, 56, tenia antecedents per desobediència i desordres, una dada que pensen que confirma que els que encara quedaven acampats a la plaça de Catalunya ja tenien poc a veure amb el moviment ciutadà del 15-M. El director dels Mossos parla d'una operació "neta i exemplar", després que el desallotjament s'ha acabat sense incidents.

Actualitzat
"Els mateixos responsables del 15-M en el seu moment es van desmarcar dels que van optar per seguir acampant a la plaça", ha recordat el director general de la policia catalana, Manel Prat, que ha insistit a diferenciar els indignats de les persones que encara s'estaven a la plaça de Catalunya.

En el desallotjament pacífic que han fet els "irreductibles" de matinada, en poc més d'una hora, els agents dels Mossos d'Esquadra han fet un detingut i han identificat 163 persones de fins a 19 nacionalitats diferents.

Prat ha definit la tipologia de persones que encara pernoctaven a la plaça de Catalunya més d'un mes i mig després de l'inici del moviment dels indignats afirmant que eren entre "homeless, gent amb problemes psiquiàtrics, psíquics o amb alguna dependència de substàncies". A més ha considerat que l'operació de desallotjament ha funcionat perquè s'han desplegat fins a 550 policies, 400 mossos i 150 agents de la Guàrdia Urbana, per als 200 acampats que hi quedaven.

Pel que fa als serveis de neteja municipal, hi han participat 140 operaris, 29 camions d'escombraria, 5 compactadores de residus i 3 cistelles per treure les estructures que hi havia a dalt dels arbres. En total, han retirat 75 tones de brossa.


Anar al contingut