Lisboa

Un detectiu publica un llibre en què assegura que els McCann estan implicats en la seva desaparició

Després que aquesta setmana ha quedat arxivat el cas de la desaparició de la nena Madeleine McCann, el detectiu de la policia portuguesa que va portar el cas fins que el van jubilar, Gonçalo Amaral, ha escrit un llibre, "Maddie: la veritat de la mentida", en què sosté que els pares de la nena estan involucrats en la seva desparició. Amaral, que ara recorre Portugal rodejat de "groupies", admiradors fascinats per les incògnites, assegura que els pares de Madeleine van simular el segrest de la nena després que, probablement, hagués mort a causa d'un tràgic accident.

Actualitzat

Segons la hipòtesi que defensa Amaral al seu llibre, la nena Madeleine McCann va morir a l'apartament 5A de l'Ocean Club, a Vila de Luz, la nit del 3 de maig del 2007. Els seus pares haurien simulat el segrest i estarien involucrats en l'ocultació del cadàver de la seva filla, la mort de la qual podria haver estat el resultat d'un tràgic accident. L'exresponsable de la investigació assegura, a més a més, que hi ha indicis de negligència en la vigilància i seguretat dels fills dels McCann.

"No insisteixo que els McCann siguin culpables, només vull fer públic la feina que ha portat a terme la policia portuguesa i l'anglesa", diu Amaral, i assegura que, tot i la voluntat de fer arribar el resultat de la seva feina al gran públic, és la justícia qui té el poder de decidir si la seva hipòtesi és o no vàlida.

A "Maddie: la veritat de la mentida", l'exresponsable de la investigació parla també de pressions i de traves durant la investigació: "Fins i tot abans que m'apartessin del cas hi havia rumors, gent que deia que no calia que portéssim la investigació gaire lluny perquè hi ha casos que és millor deixar-los sense resoldre", assegura.

Madeleine McCann tenia gairebé quatre anys quan va desaparèixer de l'apartament en què passava les vacances amb la seva família al complex Algarve de Praia da Luz, a Portugal, el maig del 2007.

Cas arxivat

Malgrat les investigacions i la gran cobertura dels mitjans de comunicació anglesos i portuguesos, dilluns passat la fiscalia portuguesa va arxivar el cas per falta de proves. Els pares, Kate i Gerald, van deixar de ser oficialment sospitosos i van dir que se sentien alleujats. La pressió i l'interès dels mitjans ha decaigut, però la seva filla continua, als ulls públics, desapareguda.

Anar al contingut