Gos defecant al carrer en una imatge d'arxiu
Gos defecant al carrer en una imatge d'arxiu
Tarragona

Un detectiu per enxampar els propietaris que no recullen les caques del gos

Aquesta mesura forma part de la campanya cívica "Em comprometo amb Tarragona"

RedaccióActualitzat

La croada contra l'incivisme dels propietaris de gossos s'està convertint en un objectiu prioritari per a molts municipis. Per aquest motiu, Tarragona ha contractat una persona per desemmascarar els infractors.

El detectiu enregistra amb una càmera el moment en què el gos defeca i com l'amo marxa sense recollir els excrements. A partir d'aquest moment segueix al propietari del gos fins a casa seva i anota l'adreça. Aquesta informació la facilita a la Guàrdia Urbana què és qui s'encarrega d'esbrinar la identitat de l'infractor i sancionar-lo amb 100 €.

En 16 dies de feina entre novembre i desembre de l'any passat, el detectiu va enxampar 35 infractors. Sembla que la gent ha reaccionat, i per això, l'ajuntament no descarta tornar a contractar els serveis del detectiu.

La contractació del detectiu ha costat al consistori 5.000 euros. Aquesta despesa està inclosa en el pressupost de més de 200.000 € de la campanya cívica "Em comprometo amb Tarragona".

 

Iniciatives contra l'incivisme

La batalla contra l'incivisme fa anys que ha començat a molts municipis i una de les principals queixes veïnals és que els amos dels gossos no recullen els excrements.

En aquest sentit, Sitges obliga a censar els gossos amb la informació de l'ADN per identificar els amos que no recullen els excrements. L'Hospitalet de Llobregat va anunciar que estudiava aplicar mesures similars.

L'any 2014, Santa Coloma de Gramenet va comprar dues motos per aspirar excrements de gos i va anunciar sancions els propietaris que no les recullin de 1.000 a 5.000 €.

Badalona també va fer una campanya on apareixia un home amb cara de porc passejant un gos amb el text: "Si no ho reculls... ser un porc et costarà car". Les sancions que entraven en vigor al setembre del 2014 per no recollir les deposicions dels animals eren de 900 €.

Anar al contingut