Japó

Un destacat membre de la secta La Veritat Suprema, condemnat a mort pels atacs amb gas sarín a Tòquio

El Tribunal Superior de Tòquio ha ratificat la condemna a mort de Seiixi Endo, destacat membre de la secta La Veritat Suprema. Aquesta secta va ser l'autora dels atacs amb gas sarín al metro de Tòquio, que l'any 1995 va causar 12 morts i va afectar 6.000 persones. Endo, químic de professió, és un dels més estrets col·laboradors del guru de la secta, Shoko Asahara, també condemnat a mort per la justícia nipona per l'assassinat de 27 persones, incloses les 12 en l'atemptat del metro a la capital japonesa.

Actualitzat

El tribunal ha acusat Seiixi Endo, considerat una de les figures clau del programa de gasos nerviosos de la secta, d'haver matat 19 persones i de ser responsable "dels intents de la secta de matar més gent" en diversos atacs comesos entre 1994 i 1995.

Endo el van empresonar després d'acusar-lo de l'intent d'assassinat de dues persones amb gas sarín i gas VX, el 1994. Segons sembla, va cometre aquests dos atacs perquè les dues víctimes havien prestat el seu suport algunes persones que havien abandonat el culte a La Veritat Suprema.

La seva defensa ha al·legat durant tot el procés que Endo es va limitar a produir el gas, però no va perpetrar els atacs. A més, ha justificat al químic al·legant que es trobava sota el control mental del líder de la secta.

Anar al contingut