Pluja a Barcelona (Arnau Ramos)
Pluja a Barcelona (Arnau Ramos)

Retards al Prat i al Tram, problemes a la Ronda i talls a Rodalies per la pluja

Trobat el cos d'un home a la riera del Palau a Rubí després de l'episodi de pluges

Actualitzat

Un fort aiguat d'estiu ha estat el protagonista d'aquest divendres a la tarda. La pluja ha escombrat amb força el litoral i la Catalunya central i ha deixat un mort a Rubí.

Els Mossos investiguen l'aparició d'un cos sense vida a la riera de Rubí, una de les zones més afectades per la pluja.

Els aiguats que han escombrat Catalunya han obligat els bombers a fer 390 sortides per inundacions de baixos i carrers i arbres caiguts.

El Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès han estat les comarques on la pluja ha causat més problemes. El telèfon d'emergències 112 ha atès més de 840 trucades per incidències arran de les tempestes.

Un altre dels punts on més ha afectat la pluja és a Osona. Una esllavissada ha tallat durant hores la línia de tren entre Figaró i Sant Martí de Centelles. Renfe ha evacuat els passatgers amb autobusos.

A Barcelona, la pluja ha inundat carrers i fa molt difícil la circulació al Nus de la Trinitat:


El servei del Tram també registra retards, especialment les línies T4, T5 i T6:


A l'aerport del Prat s'han registrat retards en alguns vols. 

La pluja també ha afectat el servei a l'Hospital General de Catalunya a Sant Cugat del Vallès i ha obligat a anul·lar el servei de rehabilitació:


Inuncat activat

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase d'alerta per la previsió de pluges intenses arreu del país. La previsió és que afectin, sobretot, l'interior de Catalunya i el Camp de Tarragona. En alguns punts del territori es podrien acumular fins a 100 litres per metre quadrat.

Aquests xàfecs, que es preveu que durin fins demà al matí, poden anar acompanyats també de pedra i ratxes fortes de vent. Protecció Civil recomana extremar la precaució al volant i no aparcar vehicles en zones pròximes a rieres.

 

 

Vallirana és una de les localitats on més ha plogut de tot Catalunya.


A Barcelona, en pocs minuts, carrers com el Paral·lel s'han convertit en autèntics rius i s'hi ha acumulat l'aigua que baixava pels carrers laterals. Algun conductor no ha tingut cap més remei que empènyer el seu cotxe avariat per sortir d'allà. 

A la part baixa de la ciutat, al Museu Marítim no només han tingut problemes per l'aigua que ha caigut. També amb la que s'ha acumulat al clavegueram i que ha acabat sobreeixint per les seves instal·lacions. A més s'han quedat sense llum. Per tot plegat han tancat abans d'hora. 

Una part del sostre del mercat d'Hostafrancs ha cedit i s'han fet malbé els productes d'algunes parades i magatzems.  

A Terrassa, els bombers han hagut de tirar molts metres de mànega per treure l'aigua acumulada en baixos i aparcaments. 

Una situació que s'ha repetit en moltes localitats, com Sant Andreu de la Barca. Aquí també s'han indundat carrers i el tendal d'aquest bar tampoc no ha resistit el pes de l'aigua. 

I a les comarques gironines, els Bombers han rebut 74 avisos, la majoria per acumulació d'aigua, però també per algun arbre caigut. On més ha plogut és a Bescanó, 84 litres per metre quadrat, que han provocat inundacions. També prop de 80 litres a Vilobí d'Onyar. I a Girona ciutat, en alguns punts, s'han registrat 50 litres en el temps que ha durat la tempesta, poc més d'una hora.

Líni R3 tallada vuit hores

La línia R3 de rodalies de Renfe ha estat tallada fins a les vuit del vespre entre Sant Martí de Centelles, a Osona, i Figaró-Montmany, al Vallès Oriental. El motiu és un despreniment de pedres, probablement causat per la pluja.

 

El trajecte entre Figaró i Centelles s'ha fet per carretera tota la tarda i s'ha restablert el servei a es vuit del vespre.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut