Nova York

Un desconegut mata un imam i el seu ajudant en la sortida d'una mesquita a Nova York

Les dues víctimes són l'imam Maulama Akonjee, de 55 anys, i el seu ajudant Tharam Uddin, de 64

RedaccióActualitzat

La policia de Nova York busca l'autor de l'assassinat de dos clergues musulmans, en la sortida de les pregàries de dissabte a la tarda.

Els fets han passat en la sortida d'una mesquita, just després de les pregàries de la tarda. Un home d'estatura mitjana, amb pantalons curts i un polo fosc, s'ha atansat armat a l'imam i el seu ajudant i els ha disparat de prop al cap i pel darrere

L'atac ha estat al barri d'Ozone Park, a prop de l'aeroport JFK, on viu una nombrosa comunitat musulmana, sobretot, de Bangla Desh.

Les dues víctimes són l'imam Maulama Akonjee, de 55 anys, i el seu ajudant Tharam Uddin, de 64. Els que el coneixien descriuen l'imam com un home de pau molt estimat per la comunitat musulmana d'Ozone Park.

La policia encara no sap si el mòbil de l'atac pot ser religiós o hi pot haver una altra causa. Està fent nombrosos interrogatoris pel barri i estudiant les gravacions de les càmeres de seguretat.

Denuncien els discursos d'odi contra l'islam

La comunitat musulmana s'ha mostrat consternada. Algunes veus han començat a apuntar a la responsabilitat d'alguns polítics, com el republicà Donald Trump, que, segons ells, amb els seus discursos estan incentivant l'odi cap a tot el que tingui a veure amb l'islam. 

Johari Abdul-Malik, director Centre Islàmic Dar Al-Hijra al nord de Virgínia:

 "Per a aquells líders com el sr. Trump i el sr. Giuliani i altres membres de les institucions que consideren l'islam i els musulmans com a enemics. Aquest és el resultat final de la seva maldat."

Zead Ramadan, president de la Junta del Consell de Relacions Americanes i Islàmiques de Nova York:

"Vivim en una època on les persones que tenen influència política estan escopint odi cap als musulmans. I això és inacceptable." 

Debbie Almontaser, presidenta del Consell de la Xarxa de la Comunitat Musulmana:

"Estic molt trista. El que hi ha darrere aquest crim, i altres crims d'odi que afecten els musulmans nord-americans, és el discurs antimusulmà que hi ha dia rere dia als mitjans de comunicaicó. I els candidats presidencials utilitzen aquest missatge pels seus objectius polítics."

Afaf Nasher, directora del Consell de Relacions Americanes i Islàmiques de Nova York:

"Tots i cada un de nosaltres en som responsables, i no només els polítics. Tots els que tenen influència sobre la gent. Quan no diem res, estem permetent aquests crims."
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut