Barcelona

Un dels primers mossos que van arribar al lloc dels fets declara que Corominas duia armilla antibales

Un dels primers mossos d'esquadra que van arribar al domicili de la família Tous al desembre del 2006, quan hi va haver l'intent d'assalt, ha assegurat amb rotunditat que el gendre del matrimoni de joiers, Lluís Corominas, que jutgen per la mort d'un dels presumptes atracadors, duia una armilla antibales. L'agent ha assegurat, a més, que Lluís Corominas es va identificar com el cap de seguretat. Un altre dels mossos ha declarat que el gendre va explicar que havia disparat perquè havien intentat atropellar-lo.

Actualitzat
En el torn de declarar dels primers agents dels Mossos d'Esquadra que van arribar al lloc dels fets, un dels mossos ha assegurat, tal com ja havia fet anteriorment, que "aquest senyor duia una armilla antibales". L'agent ha assegurat que "el tenia molt a prop" i ho va poder veure "amb claredat". Corominas, però, va dir en la seva declaració que mai en tota la seva vida ha dut una armilla antibales.

El mosso, de fet, ha afegit que es va sorprendre que Corominas portés armilla i ell, com a agent policial, no, i ha explicat que més tard Corominas es va posar un anorac i ja no li va veure més l'armilla.

L'agent també ha afirmat que Lluís Corominas es va identificar com el cap de seguretat de la família Tous. Dijous passat, Corominas va negar haver estat mai cap de seguretat dels Tous. En la seva declaració, va assegurar que aquella nit va actuar com un familiar que pateix per la vida dels seus i que en aquell moment va afirmar ser el cap de seguretat perquè en aquell moment li va ser més fàcil. Aquesta versió, però, va quedar en dubte l'endemà, amb la declaració del vigilant de la finca el dia de l'assalt, que va afirmar Corominas era l'encarregat d'explicar als nous empleats de seguretat quines eren les seves tasques i que era, per tant, el seu cap.

El mosso ha donat detalls del que va passar quan van arribar a la finca familiar. Ha explicat que van demanar al sospitós que hi havia al vehicle, a qui Corominas havia disparat, que s'identifiqués i que li mostrés la mà dreta per demostrar que no anava armat. L'home va intentar obrir la porta del cotxe i el mosso afirma que no va veure que estava ferit fins després, ja que Corominas només li havia dit que havia disparat, però no que l'hagués tocat. Finalment, es va adonar que el sospitós sagnava. Mentrestant, la seva companya era amb el copilot del vehicle.

Un altre de la desena d'agents dels Mossos d'Esquadra que han declarat aquest dilluns, ha explicat que el gendre dels Tous va dir que havia disparat en defensa pròpia perquè havien intentat atropellar-lo, mentre que un altre ha explicat que el presumpte lladre que va sobreviure als trets de Lluís Corominas va confondre el gendre dels Tous amb un policia i li va confessar "el vostre company ha executat el meu amic".

De 14 anys de presó a l'absolució


La fiscalia i l'acusació popular demanen d'11 a 14 anys de presó per a l'acusat, mentre que la defensa en sol·licita l'absolució, perquè considera que va actuar en legítima defensa. Els fets es remunten a fa poc més de quatre anys, quan l'acusat es va dirigir a casa dels joiers alertat pels guardes de seguretat, que havien detectat dues persones a l'interior de la finca familiar. Feia només tres dies la família ja havia estat víctima d'un suposat intent de robatori i sospitaven que els desconeguts tenien les mateixes intencions.

Les càmeres de seguretat de la casa, que van gravar els fets, mostren Corominas sortint del cotxe armat amb una pistola i com s'apropa al vehicle dels ocupants i dispara dos trets. Un dels dos assaltants va morir i el mateix Corominas va reduir l'altre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.

Després dels fets, Lluís Corominas ja va passar tres mesos a la presó, però en va sortir després de pagar una fiança de 150.000 euros. També va pagar 150.000 euros per indemnitzar la família de la víctima. El segon presumpte assaltant va passar un temps a la presó, però també en va sortir sota fiança i va fugir del país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut