Barcelona

Un dels joves acusa el professor de l'escola Vedruna Gràcia de violació

L'home, professor d'informàtica i religió, està en presó preventiva acusat d'abusos sexuals i elaboració de pornografia infantil

RedaccióActualitzat

Fonts dels Mossos han assegurat que un dels joves que han acusat d'abusos sexuals un professor de l'escola Vedruna Gràcia afirma que va ser víctima de violació. Els nous detalls aportats per aquesta persona, parlant ara d'una agressió sexual, han estat el detonant de la detenció de l'home.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el cas va arrencar fa dos anys, quan dos nois de l'Agrupament Scout Mas Guinardó van denunciar el professor per suposats abusos sexuals. En aquell moment, els agents van requisar-li material informàtic i, ara, han vist que hi hauria fotografies d'almenys 10 nens despullats i en posicions sexuals. Algunes de les fotos correspondrien a vuit joves del cau i a deu exalumnes de l'escola Vedruna Gràcia. S'investiga si les fotos són també d'alumnes del centre.

 

 

L'escola l'ha suspès de feina i sou i diu que, fa dos anys, el va mantenir al càrrec perquè va fer prevaler la presumpció d'innocència. En un comunicat, Vedruna Gràcia assegura que el 2015 el centre de Gràcia va tenir "coneixement indirecte" de la investigació d'uns fets que van passar fora de l'escola.

El text afegeix que, quan els Mossos els van contactar a finals de l'any passat, van actuar amb discreció seguint "en tot moment" les recomanacions de la policia. I diu que, un cop detingut el professor, van comunicar-ho a les autoritats pertinents i també als "professors, alumnes i famílies", a les quals va enviar una carta per "fer-los partíceps dels fets" i posar-se a la seva disposició. L'escola manté que no ha rebut cap denúncia en relació amb el detingut i assegura que continuarà actuant amb "transparència" i col·laborant amb les autoritats judicials i policials. 

 

 

Tot arrenca el 2015 quan dos membres del cau el van denunciar per presumptes tocaments que haurien passat tres anys enrere, quan tots dos eren menors d'edat i durant les activitats del cau.

Aquell any, els Mossos detenen l'investigat i li intervenen tot el material informàtic que tenia al seu ordinador, a diversos CDs i al telèfon mòbil. El professor ho comunica a la direcció del centre educatiu, que no pren cap mesura, fent prevaler la presumpció d'innocència, ja que queda en llibertat sense cap mesura cautelar.

El coordinador de l'equip de gestió de la Fundació Vedruna que dirigeix l'escola, Josep Closa, que ha criticat que cap autoritat l'avisés, ha explicat que es va activar el protocol d'abusos, però que no el va acomiadar perquè les denúncies eren de fora del centre i no n'hi havia dins de l'escola:

"No hi ha cap circumstància que faci sospitar per part dels companys, ni per part dels pares ni dels mateixos alumnes, que hi hagi qualsevol cosa. Engeguem una avaluació individualitzada dels professors perquè, i de manera anònima als alumnes més grans,  si hi ha qualsevol cosa pugui sortir i tampoc apareix res dins de l'escola que ens faci sospitar."

No és fins dos anys després, el 2017, quan arriba al jutjat el resultat de l'informe policial de tots els arxius informàtics comissats a casa de l'investigat. És per això que el 12 de desembre passat se'l va detenir a la mateixa escola i l'endemà la jutge, després de prendre-li declaració, el va enviar a la presó per evitar la destrucció de proves i que pugui influir en les presumptes víctimes. Els agents estan analitzant les imatges del seu ordinador a l'escola.

La direcció de l'escola Vedruna Gràcia l'ha suspès de les seves funcions mentre se l'investigui i ho ha donat a conèixer a tota la comunitat educativa, segons ha admès la Fundació Vedruna:

"El mes passat, els Mossos ens expliquen que estan investigant aquest professor. Vam posar en marxa el protocol intern i immediatament se suspèn la seva tasca a l'escola i es va comunicar a totes les instàncies."

Closa ha defensat que no hi ha cap denúncia per part dels pares del Vedruna Gràcia:

"No hi ha cap denúncia de pares del Vedruna Gràcia. Després de comunicar-ho, sí que hi ha famílies que han especulat que potser sí que el professor era molt proper als nanos."

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut