Sabadell

Un dels empresaris imputats en el "cas Mercuri" admet haver pagat comissions per contractes

Un dels empresaris imputats en l'"operació Mercuri" admet davant el jutge haver pagat comissions per tenir accés a les contractacions. La parella de l'alcalde Bustos i coordinadora de Presidència de l'Ajuntament ho nega.

TV3 / RedaccióActualitzat
Un exempresari de la construcció admet haver pagat per obtenir beneficis en les adjudicacions de l'Ajuntament de Sabadell. Es tracta d'un dels imputats en el "cas Mercuri" que va declarar dissabte.

L'empresari ha explicat en la seva declaració davant el jutge i el fiscal anticorrupció que havia de fer pagaments per poder tenir accés a les contractacions. Aquesta és la primera declaració que ha transcendit que reforça les sospites d'una trama de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Sabadell.

Sota secret de sumari

El cas està sota secret de sumari i se'n sap poc, del que passa dins del jutjat número 1 de Sabadell. Fins ara, totes les persones que han declarat han assegurat que són innocents.

Aquest dissabte, els gestors de la funerària Torra han assegurat que l'exregidor del PP Jordi Soriano, els va "recomanar" una constructora, però han negat cap pagament.

Per la seva banda, la parella de l'alcalde Manuel Bustos i coordinadora de Presidència, Montserrat Costa, ha defensat la innocència de tot l'equip de govern de Sabadell pel "cas Mercuri".

També ha proclamat la seva innocència l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, imputada per un presumpte delicte de tràfic d'influències.

No han preguntat per les multes

Un dels imputats que ha declarat aquest diumenge ha estat el cap de la policia local de Sabadell, Josep Miquel Duran. Sobre ell hi ha l'acusació de retirar multes a familiars i amics de l'alcalde. Duran, però, ha assegurat en sortir dels jutjats que no li han preguntat per les multes de trànsit que suposadament hauria perdonat. Duran ha lamentat un secret de sumari que no li permet de moment donar la seva versió, una cosa que s'ha compromès a fer "de seguida que pugui" perquè el seu càrrec l'obliga per respecte "a la resta de policies i de ciutadans".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut