Mohamed Hichamy, de 24 anys
Mohamed Hichamy, de 24 anys
Barcelona

Un dels abatuts a Cambrils hauria liderat la cèl·lula després de la mort de l'imam

La hipòtesi de la policia es fonamenta en el fet que Hichamy va ser qui va llogar la furgoneta amb què va tenir l'accident a l'AP-7

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra apunten un dels cinc terroristes abatuts a Cambrils com el cap improvisat de la cèl·lula després de la mort de l'imam de Ripoll en l'explosió d'Alcanar. Es tracta de Mohamed Hichamy, de 24 anys.

La hipòtesi de la policia es fonamenta en el fet que Hichamy va ser qui va llogar la furgoneta amb què va tenir l'accident a l'AP-7 prop de Cambrils, i el seu nom apareix en nombroses gestions realitzades per la cèl·lula.

A més, és el més gran dels terroristes implicats directament en les accions, sense comptar l'imam, Abdelbaki es-Satty i Driss Oukabir, detingut pels Mossos, però que no va participar de manera directa en les accions.

Tot i això, la investigació encara no ha determinat quina era exactament la dinàmica del grup, i s'està estudiant si el vincle familiar entre ells també va poder determinar les actuacions operatives i les seves relacions, ja que la majoria de presumptes implicats eren germans --tres germans Aalla, dos Oukabir, dos Hichamy i dos Abouyaaqoub.

L'accident a l'AP-7, un altre entrebanc en els plans de la cèl·lula

És sabut que l'explosió a la casa d'Alcanar la vigília dels atemptats va obligar la cèl·lula a modificar el seu pla inicial de fer un atemptat de gran envergadura a Barcelona i ho va precipitar tot.

L'endemà Hichamy va llogar una tercera furgoneta, la mateixa amb què va tenir l'accident a l'AP-7 a Cambrils. Es creu que aquest entrebanc va poder forçar un altre canvi de plans de la cèl·lula. Hichamy la va abandonar i va fugir corrent.

Mentrestant, els Mossos han confirmat que el segon cadàver trobat a Alcanar és, tal com s'havia suposat des del primer moment, el de Youssef Aalla, germà de Said Aalla, abatut a Cambrils, i de Mohamed Aalla, en llibertat provisional des de dimarts.

Els serrells de la investigació continuen oberts i hi ha aspectes que tardaran setmanes i mesos a coneixe's.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut