Save the Children denuncia la falta de resposta per part de les administracions davant la pobresa infantil.
Save the Children denuncia la falta de resposta per part de les administracions davant la pobresa infantil.
Madrid

Un de cada tres nens viuen en risc de pobresa o exclusió social a l'estat

Un estudi de l'ONG Save the Children alerta que més d'un terç dels nens de l'estat espanyol, 2.826.549 menors, viuen en risc d'exclusió social arran de la situació de les seves famílies. L'informe denuncia que vuit de cada deu infants té carències que els col·loquen en situacions de privació, un de cada quatre no mengen fruita ni verdura diàriament i, en una cinquena part de les famílies, els nens no han estrenat roba i només tenen un parell de sabates.

RedaccióActualitzat

Més d'un terç dels nens de l'estat espanyol, 2.826.549 menors, viuen en risc de pobresa o exclusió social arran de la situació de les seves famílies. Són famílies amb problemes d'alimentació i habitatge i amb manca de recursos per adquirir material escolar o roba. De fet, vuit de cada deu infants té carències que els col·loquen en situacions de privació: un de cada quatre no mengen fruita ni verdura diàriament i en el 20% de les famílies els nens no han estrenat roba i només tenen un parell de sabates. Un estudi de l'ONG Save the Children denuncia la falta de resposta per part de les administracions davant una tendència que augmenta des de 2010.

L'informe alerta que un 45,6% dels menors que viuen en famílies monoparentals estan en risc de pobresa, una xifra que puja fins al 57,6% en el cas dels nens els pares dels quals no van arribar a l'educació secundària. A més, la meitat dels nens amb almenys un dels pares d'origen estranger s'enfronten a aquest risc de pobresa, en el qual es troben també les famílies amb ingressos inferiors al 60% de la renda mitjana del país.

"No invertir en infància és hipotecar el futur"

A l'estat, el percentatge del PIB dedicat a polítiques de protecció social és del 25,19%, prop de quatre punts per sota de la mitjana dels països de la UE, segons l'informe. Entre els Vint-i-vuit, només Bulgària, Romania, Hongria, Letònia, Grècia, Itàlia i Irlanda tenen una taxa de pobresa infantil superior a l'espanyola. Per la coordinadora de l'informe, Àurea Ferreres, "no invertir en la infància és tenir ceguesa i hipotecar el futur d'un país".

El director general de Save the Children, Alberto Soteres, ha recordat que l'estat té l'obligació de garantir els drets dels infants, "que són línies vermelles que no es poden traspassar" i ha lamentat que "l'escassetat d'inversió pública en polítiques de protecció a la infància té un efecte demolidor sobre els nens".

L'informe de l'ONG s'emmarca en la campanya "I a mi, qui em rescata?", engegada aquest dimecres, que vol recaptar almenys 2,8 milions d'euros per rescatar els menors de la pobresa.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut