Barcelona

Un de cada quatre infants a Catalunya és pobre i, en el cas dels immigrants, un de cada dos

La pobresa infantil a Catalunya augmenta. Les xifres són contundents: un de cada quatre nens catalans és pobre. Però si ens fixem només en els fills d'immigrants, aquest percentatge es dispara: un de cada dos. Són xifres que alarmen i que estan molt per sobre de la mitjana europea. Tot plegat preocupa, i molt, a les entitats com el Casal d'Infants del Raval, de Barcelona, que intenten ajudar aquestes famílies. En conjunt, però, les entitats demanen més ajudes a les famílies i denuncien poca inversió en protecció social en relació amb la majoria de països europeus.

Actualitzat
La crisi econòmica ha disparat la taxa de pobresa infantil a Catalunya fins a uns nivells preocupants. El 2008 eren pobres el 18% dels menors catalans. El 2009 la pobresa es dispara i ja ho eren un de cada quatre infants, molt per sobre de la mitjana europea.
 
Les dades són molt més dramàtiques quan es tracta de població immigrada. Es calcula que són pobres almenys la meitat dels infants d'aquestes famílies, és a dir, un de cada dos nens nouvinguts

Els experts exigeixen a les administracions que hi intervinguin perquè les societats que no lluiten contra la pobresa infantil, diuen, han de fer front, en el futur, a problemes que surten més cars.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut