Imatge d'arxiu d'una botiga de roba
Imatge d'arxiu d'una botiga de roba
Barcelona

Un de cada 4 comerços de Barcelona perd diners però ja s'ha tocat fons

Tot i això, els comerciants confien que ja s'ha tocat fons i que la baixada de vendes no serà tan acusada com fins ara. Pel que fa a l'increment de l'IVA, el 64% dels comerços l'ha repercutit al preu final.

RedaccióActualitzat
Un de cada quatre comerços de Barcelona perd diners i està a l'espera que la situació millori, segons l'escola de negocis Esade i la Fundació Barcelona Comerç, que han presentat l'Indicador Comerç Barcelona. El president de la Fundació, Vicenç Gasca, ha afirmat "ens preocupa que una quarta part dels comerciants hagin de posar diners de la seva butxaca per mantenir oberta la botiga".
Tot i això, els comerciants creuen que ja no s'està en caiguda lliure. Confien que ja s'ha tocat fons i que la baixada de vendes no serà tan acusada com fins ara.

La majoria dels comerços han detectat que els seus clients van avançar les compres a l'agost, abans de la pujada de l'impost, i en el sector d'oci i cultura és on es hi va haver més avançament de les compres, seguit de serveis professionals i equipament de la llar, cosa que va fer augmentar les vendes.

La majoria repercuteix la pujada de l'IVA al client


Pel que fa a l'increment de l'IVA, el 64% dels comerços l'ha repercutit al preu final que ha de pagar el consumidor, un percentatge que arribarà al 70% a partir del gener. Un 24,7%, en canvi, ha decidit no fer-ho i ha reduït, per tant, el seu marge de benefici. En la resta de casos ha estat el proveïdor qui ha absorbit la pujada.

Anar al contingut