Pla obert on es pot veure un moment taller realitzat a l'EAM Leandre Cristòfol en el marc de l'Animac d'on en va sortir el curt d…
Pla obert on es pot veure un moment taller realitzat a l'EAM Leandre Cristòfol en el marc de l'Animac d'on en va sortir el curt d'animació que es projectarà al Festival d'Hiroshima, el febrer de 2018. (Horitzontal)

Un curt realitzat a Animac Lleida, seleccionat per al prestigiós Festival d'Hiroshima 2018

Actualitzat

ACN Lleida.-El curt d'animació 'A little lovin', resultat del taller 'Flipped books' que la realitzadora francesa Marie Paccou va conduir en la passada edició d'Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ha estat seleccionat per al prestigiós Festival Internacional d'Animació d'Hiroshima 2018, que tindrà lloc del 23 al 27 d'agost. Animac està organitzat per la Paeria, i el curt va ser elaborat amb alumnes del Grau d'Il·lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) de Lleida i impartit pel professor Carles Porta. La peça és una de les 75 seleccionades entre els 2.842 treballs presentats i es projectarà el 25 d'agost. És un videoclip d'elaboració col·lectiva realitzat amb la tècnica d'animació en paper (flipbook), tornant a la base del dibuix i el moviment. Cada alumne del taller va poder intervenir directament sobre les pàgines d'un llibre de més de 100 pàgines que van ser cedits a la Biblioteca Pública de Lleida.

Per dibuixar sobre els llibres es van utilitzar recursos i tècniques diverses. Paccou va triar una cançó que tingués referències literàries i així els alumnes van poder inspirar-se en l'obra d'Oscar Wilde, Ezra Pound i Boudelaire, així com amb l'obra de la mateixa Marie Paccou. Per poder fer l'edició final, tots els llibres van ser fotografiats pàgina a pàgina amb l'ajuda d'un software d'animació stopmotion.La directora d'Animac, Carolina López, felicita ''a tots els alumnes de l'EAM i a l'animadora Marie Paccou per la selecció de la peça en un dels festivals més importants del món El Festival japonès d'Hiroshima, fundat pel realitzador Renzo Kinoshita i que avui dirigeix la seva vídua, Sayoko Kinoshita, és un dels més antics i suposa una referència per a l'animació d'autor mundial''. López destaca que ''per les seves pantalles, que emfatitzen per la pau, han passat els grans noms de l'animació internacional''. ''Cada any intentem portar a Lleida el millor i més creatiu talent internacional, no només al festival, sinó també als tallers i especialment al de l'EAM, per la seva connexió històrica amb l'Animac''. López afegeix que ''Animac va comptar amb el suport de l'EAM des del seu naixement, fa 22 anys, i des de llavors s'ha realitzat el tallera anual impartit per rellevants autors i autores que, com Marie Paccou, han sabut transmetre el seu procés de creació inspirar als estudiants''.Marie Paccou és una autora reconeguda en l'àmbit internacional pels seus curtmetratges i també en aquests últims anys per la seva tasca docent i teòrica en el món de l'animació.

Anar al contingut