Vic

Un cotxe envesteix les creus grogues pels presos i exiliats plantades a Vic

Una conductor ha entrat a la plaça i ha posat en perill algunes persones

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, un grup de voluntaris va plantar 2.500 creus grogues a la plaça Major de Vic. Les havien de recollir aquest diumenge i havien de servir per recaptar fons per als independentistes presos i exiliats.

Al matí, però, han viscut un atac. Una persona amb un cotxe ha entrat a la plaça i ha passat pel damunt de bona part del perímetre de creus.

El conductor, a una gran velocitat, també ha posat en perill algunes de les persones que hi havia a la plaça. Alguns han reaccionat amb indignació a l'acció.


 

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha condemnat l'acció i ha demanat "no caure en provocacions"

Erra ha explicat que ja estan buscant el responsable:


Condemna política

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat l'acció de "fet gravíssim" i ha demanat "tolerància zero contra els violents". Torra ha promès que es prendran "totes les mesures necessàries contra l'agressor":


La CUP de Vic, amb quatre regidors al municipi, també ha condemnat l'atac. Critica la "impunitat amb què actua l'extrema dreta arreu dels Països Catalans


 

Creus solidàries

Les creus havien de ser a la plaça fins a les 7 del vespre. Després estava previst apadrinar-les i els fons recaptats anirien destinats a la caixa de solidaritat dels presos.

La plantada l'ha organitzat un grup de voluntaris sota el lema "Som República". Prèviament van preparar una quadrícula amb fils per assegurar que les creus quedessin alineades.

ARXIVAT A:
Procés catalàLlibertat d'expressió CDRGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut