Girona

Un cotxe destrossa alguns esglaons de la catedral de Girona després de baixar-hi aquesta matinada

Un turisme ha destrossat diversos esglaons de la catedral de Girona aquesta matinada quan ha accedit a la zona de l'edifici històric i ha baixat per l'escalinata, una zona d'oci on la circulació de vehicles està restringida als veïns. Segons publica el "Diari de Girona", els fets s'haurien produït a les tres de la matinada, quan un vehicle, que podria ser un tot terreny, va accedir a la plaça dels Apòstols de Girona i va arribar fins a la catedral.

Actualitzat

Les primeres hipòtesis apunten que el vehicle va baixar de manera ràpida, però frenant. El cop de la primera baixada va destrossar un esglaó i el cotxe va continuar baixant a certa velocitat. Són visibles les marques d'una gran frenada en forma d'"S" al tram mitjà de l'escalinata. Els danys més greus, però, van ser a la part baixa, on el vehicle va frenar i la seva part posterior va impactar contra els esglaons fent-los miques.

Els Mossos d'Esquadra n'investiguen l'autoria comprovant la gravació de diferents càmeres, com la de la porta de l'Audiència Provincial, on el vehicle podria haver quedat enregistrat. La policia sospita que es podria tractar d'un tot terreny, ja que els veïns s'han queixat tota la matinada del soroll d'un cotxe d'aquestes característiques.

La regidora de Via Pública gironina, Isabel Salamaña, ha lamentat aquest nou atac al patrimoni i ha considerat que es tracta "d'una lamentable aposta". Salamaña ha recordat que aquest tipus d'actes, a més de comportar una multa per la infracció de trànsit, també suposa haver de pagar la reparació i també una altra sanció per atemptar contra el patrimoni. Fa pocs mesos, un camió va trencar la part inferior de l'escalinata de la catedral de Girona.

Anar al contingut