Policia al lloc dels fets, Münster (Foto: Reuters)
Policia al lloc dels fets, Münster (Foto: Reuters)

Almenys dos morts per l'atropellament amb una furgoneta a Münster, a Alemanya

La policia confirma que hi hauria una vintena de ferits, alguns molt greus

RedaccióActualitzat

Atropellament massiu, aquesta tarda, a la ciutat alemanya de Münster, al nord-oest del país. Cap a quarts de cinc, una furgoneta ha envestit un grup de persones que eren en una terrassa del casc històric de la ciutat.

 


Segons el Ministeri de l'Interior, hi ha almenys tres morts, entre els quals hi ha l'autor de l'atropellament, que s'ha suïcidat amb un tret. També hi ha una vintena de ferits, alguns en estat molt greu, que han estat traslladats amb ambulàncies i helicòpters a diferents hospitals. Tot i que no s'ha confirmat la naturalesa de l'atropellament, la policia no busca més sospitosos.

 


 

 

Segons informacions policials, l'autor de la massacre i conductor del vehicle s'hauria disparat a ell mateix després de l'atac quan era dintre de la furgoneta.

Segons sembla, els investigadors han buscat explosius i ha inspeccionat especialment un paquet sospitós trobat dintre de la furgoneta. 

També s'ha desplegat una gran operació policial al restaurant Kiepenkerl. El Kiepenkerl és un restaurant tradicional i molt popular, sempre ple de turistes, situat al cor del nucli antic de Münster.

 

 

La policia, que ha fet un desplegament a gran escala, ha demanat que els ciutadans evitessin el centre de la ciutat. Encara s'han d'aclarir les circumstàncies de l'atac, i, per facilitar la investigació, la policia també ha demanat que no es facin especulacions, ja que molts mitjans parlen ja d'un atemptat. Tot i que el modus operandi recorda atacs anteriors vinculats al jihadisme, el fet que l'autor s'hagi suïcidat no encaixa en aquest perfil.

De fet, l'autor dels fets és un home de 48 anys, amb passaport alemany i sense connexió amb el jihadisme. El diari alemany "Süddeutsche Zeitung" s'aventura a avançar que l'atacant seria un home amb problemes psicològics.

Es dona la circumstància que a la ciutat estava prevista una manifestació a favor de la població kurda, la qual cosa ha motivat que bona part del desplegament policial es presentés ràpidament al lloc del succés.

Münster és una ciutat industrial d'uns tres-cents mil habitants que pertany a la regió del Rin del Nord-Westfàlia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut