Barcelona

Un conserge del Palau de la Música declara que li van donar 24.000 euros per comprar un lingot d'or

Els primers testimonis del "cas Palau" citats per Juli Solaz han començat a declarar aquest dijous. El jutge que instrueix el cas els havia citat en relació amb el presumpte desfalc de 35 milions d'euros del Palau de la Música. Un dels conserges ha explicat davant el jutge que era habitual anar a les entitats bancàries a ingressar i a cobrar tant xecs com diners en metàl·lic. I ha afegit que la secretària de Fèlix Millet li va donar una vegada 24.000 euros en mà perquè comprés un lingot d'or. Així ho han explicat fonts judicials, ja que les declaracions es fan a porta tancada.

Actualitzat
També hi ha comparegut Manuel Bertrand, membre de la junta directiva de l'Associació Orfeó Català, que ha dit que el seu càrrec era testimonial i que anava a molt poques reunions a l'any, una de les quals seria la trobada en què s'aprovaven els comptes, que, segons ha explicat, els mostraven només dues hores abans d'aprovar-los.

Un altre dels testimonis rellevants d'aquest dijous ha estat el de Rosalia Inglés, cap de comptabilitat del Palau de la Música abans del nomenament de Gemma Montull. Inglés ha explicat que a final de mes es pagava amb sobres de diners en metàl·lic i que a la institució sempre hi va haver una "caixa B" per fer pagaments en metàl·lic d'algunes despeses corrents o per remuneracions per la captació de mecenes.

Rosalia Inglés ha assegurat que per les seves mans va passar l'elevada nòmina que Fèlix Millet es va adjudicar el 2008, coincidint amb l'aniversari de l'entitat. Això la va sorprendre, ha admès Inglés, perquè l'entitat afirmava que no tenia prou diners per apujar els sous dels treballadors.

Tots els testimonis que han passat aquest dijous per la sala del jutge Juli Solaz han evidenciat que Fèlix Millet tenia el control econòmic del Palau de la Música i de l'Orfeó Català.

Anar al contingut