Barcelona

Un concert de Sant Esteve reivindicatiu per la pau i la independència

Aquest any el concert s'ha titulat "En molts llocs d'aquest món" i ha estat un cant a la pau quan es commemoren 100 anys de l'inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714

RedaccióActualitzat

L'edició del tradicional Concert de Sant Esteve ha reunit al Palau de la Música Catalana els cors de l'Orfeó Català i, per segon any, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Aquest any el concert s'ha titulat "En molts llocs d'aquest món" i ha estat un cant a la pau quan es commemoren 100 anys de l'inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714.

Crits d'independència

Els moments finals del concert de Sant Esteve han estat els més emotius de tot el programa artístic. Just acabava la interpretació del "Cant de la Senyera" amb tota la gent dreta i els quatre pilars dels castellers de Vilafranca carregats quan el públic ha esclatat en crits d'independència. Una escena molt similar a la que es va viure l'any passat.

Al final del concert, els cors han sorprés amb un bis del "Cant de la Senyera", de nou amb els castellers damunt l'escenari, que s'han sumat al clam independentista desplegant quatre estelades.

Poemes de Desclot

El concert, ideat pel director de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, Josep Vila i Casañas, s'ha articulat al voltant de vuit poemes seleccionats pel poeta Miquel Desclot, que han estat recitats per l'actriu Montse Guallar. Es tracta d'obres escrites al voltant del 1914 i que descriuen l'horror de la guerra i l'anhel de pau.

Igual que l'any passat, el concert s'ha concebut en format televisiu, ja que s'ha retransmès en directe per TV3 i per Catalunya Música. L'any passat, en què es commemorava el centenari del concert, l'audiència va superar els 300.000 espectadors per TV3.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut