Figueres

Un concert de música clàssica se suma als actes per recollir diners pels focs de l'Empordà

Un miler de persones assisteixen al concert solidari "Tots som Empordà", que es va fer a Figueres per donar suport als afectats pel gran incendi d'aquest estiu. Els organitzadors han recaptat donatius de fins a 3.000 euros.

RedaccióActualitzat
Després de poc menys de dos mesos dels focs que van devastar part de l'Empordà, queda un llarg camí per recuperar els boscos cremats i la vida de les persones afectades. L'esperança, però, arriba en forma d'actes de suport als afectats. A Figueres, un nou concert ha servit per recollir fons.

Un miler de persones van assistir al concert solidari "Tots som Empordà" al Teatre El Jardí per donar suport als afectats pel gran incendi d'aquest estiu. Els organitzadors han recaptat donatius de fins a 3.000 euros.

L'arpista figuerenca Abigaïl Prat va iniciar el concert, que també va comptat amb la participació desinteressada de la coral Cantiga i del músic i compositor Albert Guinovart.

La iniciativa de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els consistoris afectats pel foc, no només va servir per recollir fons, sinó també per recordar les quatre víctimes mortals i com a mostra d'agraïment als més de dos mil efectius, entre professionals i voluntaris, que van treballar durant els incendis.

Tramuntanada de solidaritat

Els actes solidaris s'han anat succeint des que es va apagar el foc a la comarca. La entitat IAEDEN, de Figueres, ja ha recollit 11.795 euros en donatius per a la campanya "Foc al Cor" que permetrà realitzar tota mena de projectes de restauració a la comarca. L'associació només té tres dies per arribar al seu objectiu, els 13.000 euros.

La campanya es realitza a través de la plataforma Verkami, mitjançant un sistema de micromecenatge. L'associació s'havia fixat com a objectiu arribar fins als 13.000 euros, un euro per hectàreea cremada, en un termini de 40 dies que expira aquest 12 de setembre.

La IAEDEN només té tres dies per recollir uns 1.500 euros que falten. Les regles del portal estableixen que si no s'aconsegueix la quantitat fixada, els donatius directes no es faran efectius i es retornaran.

Els diners no es perdrien, però no es podrien realitzar tots els projectes de restauració que la IAEDEN ha de seleccionar per ajudar a recuperar la comarca després del gran incendi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut