Jesús Ruiz, company de Jordi Cuixart a la presó
Jesús Ruiz, company de Jordi Cuixart a la presó
Barcelona

Un company de Cuixart a la presó de Soto del Real explica com és el seu dia a dia

Jesús Ruiz explica que Cuixart camina dues hores i que contesta les moltíssimes cartes que rep cada dia

RedaccióActualitzat

Jesús Ruiz, un reclús català que durant uns mesos ha compartit mòdul a la presó de Soto del real amb Jordi Cuixart ha explicat al programa "Preguntes freqüents", de TV3 com és la vida al centre penitenciari.

Ruiz va ser empresonat al Perú fa set anys per tràfic de drogues: el van agafar a l'aeroport amb tres quilos de cocaïna. No va ser fins l'any passat, però, que va aconseguir el trasllat a una presó espanyola.

Ruiz ha explicat que la seva relació va començar un dia pel fet de ser catalans i que fins l'endemà, que va a veure Cuixart per la tele, no va saber qui era.


Diu que de vegades els funcionaris fan esperar la resta de reclusos abans d'entrar al menjador per dinar al·legant que han de lliurar les cartes a Cuixart. També diu que algun cop sona l'himne d'Espanya per la megafonia.

 

 

Relata també l'anècdota que li va passar el dia de les eleccions al Parlament. Quan tots dos es disposaven a votar, els funcionaris de la presó li van preguntar si el líder d'Òmnium l'havia subornat perquè votés un partit independentista. Ell va fer broma i a la tarda se li van presentar per prendre-li declaració sobre un possible delicte de suborn i el van canviar de mòdul temporalment per aïllar-lo de Cuixart.

"Em diu: 'T'ha subornat en Cuixart per votar el seu partit?' Com si tingués un partit! Però, 'bueno'..., jo li vaig dir de broma: 'Sí, m'ha pagat dues targetes!' De broma, era evident que era broma! I aquell mateix dia a la tarda em va venir a veure una comitiva de caps de seguretat i funcionaris a fer-me una declaració de si en Jordi m'havia extorsionat per votar el seu partit."

 

L'entrevista completa a Jesús Ruiz al programa "Preguntes freqüents", de TV3

 

Ruiz assegura que Cuixart és en un dels mòduls més tranquils de la presó i que es passa el dia passejant pel pati o bé a la biblioteca, contestant les cartes que li arriben. En canvi, Jordi Sànchez, també empresonat a Soto del Real, és en un altre mòdul molt pitjor, amb presos conflictius.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut