Madrid

Un còmic explicarà els atemptats de l'11-M basant-se en la sentència judicial

Un còmic explicarà els atemptats de l'11-M reconstruint tots els fets a partir de la sentència judicial. Així ho ha fet saber l'editorial Panini, que compta per al projecte amb Antoni Guiral i Pepe Gálvez com a guionistes, i Jesús Redondo i Francis González com a dibuixants. "Correm el risc evident que no li agradi a ningú, però no buscarem generar la polèmica", ha explicat Guiral. Els autors només entraran a narrar els "fets provats" per la sentència, amb l'objectiu de "fer un llibre en què quedi testimoni" de l'atemptat islamista i que respecti en tot moment la memòria de les víctimes.

Actualitzat

Una vinyeta amb el jutge Javier Bermúdez llegint la sentència sobre els atemptats de l'11-M iniciarà un còmic, encara sense títol, que explicarà narrativament els fets del pitjor atemptat de la història a Espanya. No hi haurà escenes macabres ni elements que no apareguin en les conclusions judicials sobre l'11-M. "No ens inventarem res", ha dit Antoni Guiral, i ha avançat que el fil conductor del llibre serà la reconstrucció dels atemptats, segons el tribunal de l'Audiència Nacional.

Els únics elements ficticis a l'obra seran dos personatges creats pels guionistes: un periodista i un familiar d'una víctima, que serviran per "vehicular alguns sentiments difícils de plasmar en les vinyetes, com el dolor o l'angoixa". Guiral també ha explicat que l'obra s'ha inspirat en un altre còmic, "The 9/11 Report: a graphic adaptation", que "és un bon exemple de còmic explicatiu", en aquest cas, dels atemptats de l'11-S a Nova York.

Al llarg del 2008, doncs, Panini publicarà un còmic que segurament anirà acompanyat de polèmica. Sigui com sigui, Guiral ho té clar: "No volem jugar amb el morbo, prou malament ho estan passant els familiars de les víctimes".

Anar al contingut