Melbourne

Un col·legi catòlic australià nega la plaça a un nen per tenir el cognom "Hell", "infern" en anglès

Un col·legi catòlic d'Austràlia de la ciutat de Melbourne, al sud-est del país, ha negat la matriculació a un nen pel seu cognom, "Hell", que en anglès significa "infern". No ha estat sinó davant la pressió dels mitjans, i després d'intentar que el petit, de 5 anys, es matriculés amb el cognom de la mare, que els responsables del centre han acceptat la matriculació de Max Hell, però finalment han estat els seus pares els que han avançat que duran el seu fill a una altra escola que no el discrimini pel seu cognom.

Actualitzat
Segons les autoritats escolars, el centre va rebutjar inicialment el petit Max Hell pel seu cognom, que significa "infern" en anglès, una cosa que els va semblar del tot inadmissible als responsables del col·legi catòlic Sant Pere Apòstol. Amb tot, i davant la insistència dels pares del nen, els directors van acceptar concedir una plaça al petit Max Hell amb la condició que es matriculés amb el cognom de la mare, Wembridge.

Però els pares no van estar d'acord amb aquesta mesura, per la qual cosa els directius van tornar a negar-los per segon cop l'admissió. "Som víctimes del nostre nom", han declarat els pares al diari "Herald Sun", el primer que s'ha fet ressò del cas. Els pares han explicat al rotatiu que gràcies a la pressió dels mitjans, el col·legi els va acabar dient que acceptaven que s'hi matriculés el seu fill. "Però qui voldria anar a aquest col·legi després que l'hagin discriminat?", s'ha preguntat el pare, Alex Hell, que ha precisat que els seus orígens són austríacs i que el seu cognom significava realment "Brillant".

El director d'Educació Catòlica de l'estat de Victòria, Stephen Elder, s'ha excusat afirmant que l'ús del cognom de la mare no era una mesura de discriminació sinó una proposta inicial "per ajudar el nen a la seva adaptació al col·legi". El director del centre ha dit que encara estan en contacte amb els pares, tot i que els progenitors del petit Max Hell ja han deixat clar que han perdut tot l'interès per aquesta escola.
Anar al contingut