Un cicle de tast de vins commemorarà els 150 anys de la premsa de lliura de Mas Borràs

L'Associació de Veïns de Sant Vicenç de Calders ha preparat un cicle de tast de vins selectes per commemorar els 150 anys de la construcció de la premsa de lliura de Mas Borràs. Sota el nom d'"Un tast a la premsa", l'Associació ha organitzat quatre sessions de tasts de vins de renom que s'iniciaran al mes de setembre en el marc de la Festa del Vi de Sant Vicenç. En cada sessió de tast de vi es degustaran sis productes diferents, i cadascuna estarà relacionada amb una denominació d'origen concreta.
Un cicle de tast de vins commemorarà els 150 anys de la premsa de lliura de Mas Borràs
Sant Vicenç de Calders

Un cicle de tast de vins commemorarà els 150 anys de la premsa de lliura de Mas Borràs

L'Associació de Veïns de Sant Vicenç de Calders ha preparat un cicle de tast de vins selectes per commemorar els 150 anys de la construcció de la premsa de lliura de Mas Borràs. Sota el nom d'"Un tast a la premsa", l'Associació ha organitzat quatre sessions de tasts de vins de renom que s'iniciaran al mes de setembre en el marc de la Festa del Vi de Sant Vicenç. En cada sessió de tast de vi es degustaran sis productes diferents, i cadascuna estarà relacionada amb una denominació d'origen concreta.
El cicle de tast de vins estarà conduït pel tècnic de la casa Jané Ventura, Albert Jané. Els comensals de les sessions, a més d'experimentar les sensacions que aporten els vins escollits, podran comparar diferents tècniques de producció i conèixer com la climatologia i el territori afecten el producte final. L'objectiu de la jornada és fer pedagogia de la cultura del vi, per això la divulgació de la història i les característiques de producció de cadascun dels vins també jugaran un paper important en el marc de cada sessió. Les degustacions es faran al mateix celler de l'emblemàtica premsa de vi de Mas Borràs. La premsa de lliura de Mas Borràs va ser construïda l'any 1853. En plena expansió del cultiu de la vinya, la família Güell va encarregar aquell any la construcció d'aquesta premsa de dotze metres de braç i que de contrapès aixeca a cinc metres d'alçada una pedra d'una tona per fer la premsada. Fins al 1960 va funcionar de manera continuada i va ser utilitzada per premsar tant vi com oli. Actualment només es fa funcionar en exhibicions i en la Festa del Vi de Sant Vicenç de Calders.