Barcelona

Un centenar d'usuaris de Renfe ocupen les vies a l'estació de Passeig de Gràcia en protesta pels retards

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant els presumptes sabotatges a les estacions de Sants i Sant Andreu Comtal, a Barcelona. Un incendi amb líquid inflamable i el tall d'uns cables van afectar els sistemes de seguretat i senyalització, i van provocar una reacció en cadena en altres estacions. Aquestes incidències van col·lapsar tot el servei de rodalies i van provocar retards de fins a una hora i mitja. L'últim episodi el van protagonitzar un centenar d'usuaris a Passeig de Gràcia, que van ocupar durant prop d'una hora les vies de l'estació per denunciar que no havien rebut cap tipus d'informació per part de l'empresa. La protesta ha acabat després de la mitjanit.

Actualitzat

Més d'un centenar de passatgers han bloquejat aquesta nit les vies de Renfe en direcció a Sant Celoni-Granollers, a l'estació de Passeig de Gràcia, per protestar pels retards de la xarxa de rodalies. Els passatgers van aturar el comboi durant una hora, fins que la companyia va accedir a la demanda dels passatgers de fer servir el tren per anar cap a Sant Celoni. Cap la mitjanit la situació es va normalitzar.

Aquesta va ser l'última conseqüència dels tres incidents al servei de rodalies. El primer i el més greu va passar dins del túnel que connecta les estacions de Sants i plaça de Catalunya. Un incendi va danyar els cables de fibra òptica i els semàfors de les dues vies del túnel es van quedar en vermell. Per poder sortir de l'estació els combois havien de demanar permís al centre de control, i això va agreujar la situació. A conseqüència d'aquest fet a l'estació de Castellbisbal es va reproduir el mateix problema.

Per últim, a l'estació de Sant Andreu Comtal, es van trobar cables tallats del sistema de senyalització. Als punts on es van detectar els presumptes sabotatges hi havia ampolles de líquid inflamable i eines que fan pensar que es tracta d'accions intencionades. De fet, l'ADIF ja ha denunciat que aquests incidents havien estat provocats, fruit d'un sabotatge. Els Mossos d'Esquadra ara ho investiguen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut