Barcelona

Un centenar d'obres a Barcelona aquest estiu, el doble que l'any passat

Durant els mesos de vacances es faran un total de 49 obres i una cinquantena de pavimentacions

RedaccióActualitzat

La ciutat de Barcelona viurà, un estiu més, al ritme de les excavadores i les màquines d'asfaltar. Es faran un centenar d'intervencions, pràcticament el doble que l'any passat: 49 seran a la via pública (15 més que el 2016) i les altres 49, noves pavimentacions (30 més).

Destaca la concentració d'obres a les rondes i a les vies d'accés a la ciutat, amb un fort impacte el mes d'agost:

- Ronda de Dalt: comencen els treballs per la cobertura d'aquesta via entre Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. De finals de juliol a la primera setmana de setembre, comportarà passar de 3 a 2 carrils per sentit entre la sortida 5 i la sortida 6. Es tracta d'una de les obres més importants.

- Ronda de Dalt: obres de pavimentació entre la sortida 11 de la C-32 i la sortida 10 de la ronda, els dies 19 i 20 d'agost.

- Ronda Litoral: obres de pavimentació a la zona del Morrot, des de la sortida 14 en sentit Besòs fins a l'entrada 12 en sentit Llobregat, els dies 4 i 6 d'agost i 11 i 13 d'agost.

- Les dues rondes: treballs de neteja dels túnels en horari nocturn entre el 26 de juny i el 26 de juliol.

- A banda es farà la pavimentació de l'avinguda Meridiana, entre Rio de Janeiro i Fabra i Puig o de la Gran Via entre plaça Tetuan i Marina i Mèxic i plaça Espanya.

L'Ajuntament també preveu construir aquest estiu 11 nous trams de carril bici. Seran els de: Josep Carner, París-Londres, Ganduxer, Dr. Fleming, Pau Casals, Esteve Terrades, Rio de Janeiro, Degà Bahí, Sant Antoni Maria Claret-Indústria-Biscaia, Sardenya- Ramon Trias Fargas i la finalització de l'eix del carril bici de Pujades-Meridiana (Pujades, Almogàvers).

També es crearan 5 nous trams de carril bus a València, entre Navas de Tolosa i Espronceda; a Gran Via costat mar, entre Josep Pla i Rambla Prim; a Meridiana, entre Fabra i Puig i Rio de Janeiro; a Via Augusta (entre Travessera de Gràcia i Comte de Salvatierra), i al passeig de Sant Joan, (entre Travessera de Gràcia-Sant Antoni M. Claret i Còrsega-Provença en el sentit descendent; entre av. Diagonal-Roselló i Indústria-Travessera de Gràcia en sentit ascendent).

Entre les obres destacades, es preveuen també actuacions de millora al Parc Güell: com el soterrament de les línies aèries existents al carrer Baixada de la Glòria, entre Verdi i Mare de Déu del Coll, i en el creuament de calçada del carrer Sostres. Els treballs s'han programat en dues fases del 19 de juny al 25 d'agost.

També hi haurà reparació de la impermeabilització i recollida d'aigües de la plaça de la Natura, uns treballs programats del 19 de juliol del 2017 al 19 de maig del 2018.

Anar al contingut