Bellcaire d'Urgell

Un centenar de tractors reclamen la reobertura de Transalfals en una marxa lenta

Un centenar de tractors s'han congregat a Bellcaire d'Urgell per reclamar que es torni a obrir la planta de transformació de farratges de la cooperativa Transalfals. La planta va ser tancada fa una setmana per ordre judicial arran d'una denúncia de 13 veïns del poble per excés de soroll. El tancament cautelar de Transalfals, que és la cooperativa més important de l'Estat del sector dels farratges i l'alfals, afecta més de 5.000 pagesos. Les prop de 500 tones d'alfals que entraven diàriament per convertir-lo en aliment per al bestiar s'han de derivar a altres empreses i això suposa, segons el sindicat Unió de Pagesos, unes pèrdues diàries de fins a 6.000 euros.

Actualitzat
Tractors, camions i maquinària de l'empresa Transalfals i dels pagesos afectats pel seu tancament així com desenes de manifestants a peu han protagonitzat una marxa lenta entre Balaguer i Tàrrega per denunciar les conseqüències negatives del tancament cautelar de la planta, on hi treballen 45 persones.

Estem en plena època de segada i uns 5.000 pagesos d'onze cooperatives de Lleida i Osca s'han quedat sense lloc on portar a assecar el seu farratge a causa de l'ordre judicial que ha obligat Transalfals a tancar portes. Els sindicats han denunciat que es paralitzi aquest negoci per una decisió presa en un despatx i des d'UGT ho consideren una mesura excessiva.

Des d'aquest sindicat s'ha ressaltat que l'empresa havia realitzat diverses inversions i actuacions per reduir el soroll que denunciaven tretze veïns de la planta i que n'ha motivat el tancament. Entre aquestes mesures hi ha la construcció d'una barrera d'arbres o la instal·lació de silenciadors acústics a la sala de generadors elèctrics i a les plantes de producció.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut