Imatge del manifest dels regidors de la CUP
Imatge del manifest dels regidors de la CUP
Barcelona

Un centenar de regidors de la CUP firmen un manifest a favor d'un acord amb Junts pel Sí

La CUP admet tensions per les diferents sensibilitats que hi ha al partit, però confia que no arribaran a partir-se en dos

Actualitzat

Un centenar de regidors de la CUP han firmat un manifest a favor d'un acord amb Junts pel Sí. Demanen generositat, flexibilitat i empatia i mirar més enllà del propi partit. La decisió sobre si investeixen Mas o no i si donen suport a l'acord que els proposa Junts pel Sí, que inclou un pla de xoc i un full de ruta cap a la independència, està provocant tensions entre les diverses sensibilitats que hi ha dins la CUP-Crida Constituent, amb dos corrents ben marcats amb la disjuntiva de Mas o març, noves eleccions.

 A la web de la CUP, els diferents col·lectius hi han penjat els seus raonaments. Alguns es mantenen en el terme mitjà i exposen pros i contres de cada opció per a la reflexió.

Els que ho tenen clar són Poble Lliure i Col·lectiu Drassanes, que aposten per la investidura perquè és la garantia que res torni a ser igual. Adverteixen que la falta d'acord afavoriria les propostes que consideren dilacionistes d'En Comú Podem.

A l'altre extrem, Lluita Internacionalista i Corrent Roig aposten per noves eleccions. Avalar la investidura de Mas qüestionaria, diuen, la continuïtat de la CUP com a força rupturista i la convertirien en una ERC bis i qualifiquen el pla de xoc de burla. Veuen unes noves eleccions com l'oportunitat per fer un front transformador juntament amb En Comú Podem

Davant tot plegat, la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, admetia que la tensió els pot crear divisions però no els partirà.

Mentrestant, les cadires ja estan a punt per als 3.577 cupaires que diumenge decidiran si investeixen Mas o no i si donen suport a l'acord que els proposa JxSí. A la pista d'atletisme de Sabadell es treballa perquè tot estigui a punt per a la decisiva assemblea, que ha superat totes les expectatives de participació i ha obligat a canviar de lloc dues vegades.

Anar al contingut