València

Un centenar de persones protagonitzen una bicicletada nudista per protestar per la visita del papa

Al papa ja és a València, però a banda dels milers de pelegrins que viuen fervorosament la visita de Benet XVI, hi ha a qui aquesta notícia no li provoca ni fred ni calor. Fins i tot hi ha qui hi està en contra. Aquest és el sentiment que han volgut demostrar unes 150 persones, 50 d'elles nues, que han participat en una marxa ciclista per protestar per la visita del papa a València. La marxa, convocada pel col·lectiu Jo no t'Espere, no s'ha pogut acostar al seu objectiu: la plaça de la Verge. Mig centenar d'agents de policia els ho han impedit. Pel camí, però, han escandalitzat uns quants fidels i han rebut tantes xiulades com aplaudiments.

Actualitzat

La marxa protesta, convocada arran de la campanya iniciada pel col·lectiu Jo no t'Espere, ha sortit de la plaça de Sant Agustí a les sis de la tarda. El grup de manifestants ha rebut algunes esbroncades des de les balconades que han estat contrarrestades per aplaudiments constants pels carrers del barri del Carme.

La marxa tenia previst finalitzar a la plaça de la Verge, però mig centenar d'agents del Cos Nacional de Policia els ho han impedit. Davant d'aquesta situació, els manifestants han cridat consignes contra l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i el papa fent al·lusió a l'accident del metro de dilluns passat. Finalment, s'han desviat de recorregut i s'han dispersat a la plaça de la Reina.

Un dels manifestants, l'exsacerdot Carlos Pinazo, ha explicat que el col·lectiu ha elaborat una llarga llista amb raons per les quals rebutgen la visita de Benet XVI a València. Entre aquestes raons figuren arguments contraris a l'avortament, l'actitud de l'Església davant determinats tipus de matrimonis i els atacs contra l'eutanàsia.

El col·lectiu Jo no t'Espere es va crear després de fer-se pública la visita del papa a València. El moviment agrupa diferentes associacions socials, cristianes i en defensa dels drets de gais i lesbianes, i ha protagonitzat durant les últimes setmanes diferents campanyes en contra d'aquest viatge. Entre altres actuacions, el col·lectiu ha elaborat i ha distribuït pancartes, samarretes i xapes amb el lema que dóna nom al col·lectiu. Una altra acció que ha tingut molt d'èxit ha estat la possibilitat de fer apostasia de la fe catòlica. Dissabte passat van presentar 1.500 instàncies d'apostasia a l'Arquebisbat de València.



Anar al contingut