Tota la corporació municipal d'Igualada encapçalada pel batlle Marc Castells durant la lectura del manifest. 2 de novembre de 2016. (Horitzonta…
Tota la corporació municipal d'Igualada encapçalada pel batlle Marc Castells durant la lectura del manifest. 2 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Un centenar de persones es concentren a Igualada per condemnar el segrest, violació i intent d'homicidi d'una dona

ACN Igualada.-Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a les 8 del vespre davant de l'Ajuntament d'Igualada per condemnar el segrest, violació i intent d'homicidi d'una dona el cap de setmana passat a Castellbisbal. En el transcurs de l'acte, l'alcalde de la capital de l'Anoia, Marc Castells, ha llegit un manifest on es condemna "de manera unànime i rotunda" qualsevol tipus de violència envers les dones. El batlle també ha demanat que es revisin els protocols de reinserció de presos amb l'objectiu "d'evitar que casos d'aquesta gravetat mai més es tornin a repetir". La dona va ser segrestada el dissabte a primera hora del matí a Igualada i l'agressor se la va endur fins una zona boscosa de Castellbisbal on presumptament la va violar, li va robar les pertinences i la va intentar matar.

Tota la corporació municipal de l'Ajuntament d'Igualada, acompanyats per un centenar ciutadans, s'han concentrat aquest dimecres al vespre a les portes del consistori per condemnar presumpte segrest, violació i intent d'homicidi d'una dona dissabte passat. El batlle Marc Castells, que aquest matí ja ha fet una compareixença per denunciar els fets i posar-se al costat de la família, ha estat l'encarregat de llegir un manifest en què es rebutja "de manera unànime i rotunda" qualsevol tipus de violència vers les dones. L'alcalde també ha volgut posar en valor la tasca "diligent, ràpida i professional" de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Igualada, que durant el cap de setmana va desplegar un intens dispositiu de recerca, que va permetre detenir el presumpte agressor "en qüestió d'hores". D'altra banda, en el manifest que ha llegit Castells també es demana a les autoritats competents que "facin les reflexions oportunes i prenguin les mesures necessàries per evitar que es tornin a viure fets com aquests". "Des d'Igualada diem prou a la violència contra les dones i exigim poder viure en una societat segura en què les llibertats i drets de les persones siguin un pilar intocable", ha conclòs el batlle. L'acte ha finalitzat amb un aplaudiment espontani per part de la ciutadania concentrada a la plaça.El detingut ha passat aquest dimecres al matí a disposició del Jutjat d'Instrucció número 6 de Rubí, que ha decretat presó provisional sense fiança. En el moment dels fets, l'home gaudia d'un permís penitenciari de tres dies. L'acusat, Tomás Pardo, va ser condemnat l'any 2005 a 26 anys de presó per haver comès fets molt similars contra dues dones a Abrera i Martorell. En un dels casos, l'agressor també va violar i apunyalar la víctima.

Anar al contingut