Imatge d'arxiu d'una manifestació a Barcelona contra les expulsions dels gitanos a França. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una manifestació a Barcelona contra les expulsions dels gitanos a França. (Foto: ACN)
Barcelona

Un centenar de persones es concentren a Barcelona contra les deportacions de gitanos

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte davant del consolat francès a Barcelona per mostrar el seu rebuig a les expulsions de gitanos de Romania i Bulgària que està duent a terme el govern francès. Barcelona és una de les moltes ciutats europees que s'ha sumat a la protesta francesa contra la nova política de Sarkozy.

Actualitzat
Sota el lema "Stop racisme. Prou deportacions feixistes", el centenar de manifestants que s'han concentrat a les portes del consolat francès han exhibit pancartes amb la cara del president francès, Nicolas Sarkozy, amb la llegenda "Es busca".

El vicepresident de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, Cristóbal Laso, ha lliurat una carta de rebuig dirigida a l'ambaixador de França, Bruno Delaye, però com que al consolat no hi havia ningú, ha donat l'escrit als Mossos d'Esquadra, que s'han compromès a fer-lo arribar a l'ambaixador. Laso ha declarat que "les deportacions són còpia fidedigna de les que va practicar el nazisme".

Durant l'acte, Laso ha llegit el contingut de la carta, en què el col·lectiu gitano català demana a l'ambaixador francès que "faci el possible perquè tot això pari", ja que "França no pot convertir-se en la pàtria de l'arbitrarietat' i "ha de garantir la seguretat de totes les persones i respectar els drets humans".

Els manifestants han expressat "l'absolut rebuig i preocupació", i demanen la paralització de les "deportacions feixistes". Davant del consolat francès també s'hi han reunit els diputats al Parlament de Catalunya Mercè Civit (EUiA) i Joan Tardà (ERC), i el membre del Congrés dels Diputats José Vicente Muñoz (PSC).
Anar al contingut