Un centenar de famílies coreanes es retroben 65 anys després de la separació

Els familiars de Corea del Sud han viatjat a Corea del Nord en autocar, en la primera trobada d'aquest tipus en tres anys

RedaccióActualitzat

Feia tres anys que no es feien trobades d'aquest tipus, però aquest dilluns els membres de les famílies separades per la Guerra de Corea s'han pogut trobar. Diversos autocars amb ciutadans de Corea del Sud han anat fins a la muntanya nord-coreana de Kumgang, on s'ha fet aquest retrobament familiar.

 

En concret, són centenars de ciutadans del sud que s'han pogut tornar a veure amb els familiars que es van quedar a Corea del Nord després de la signatura de l'armistici del 27 de juliol del 1953. Per tant, han hagut d'esperar més de 65 anys per poder fer-ho.

Els ciutadans del sud s'han trobat amb uns 180 familiars del nord. S'han pogut beneficiar aquest retrobament els membres d'un centenar de famílies. S'hi estaran tres dies i tindran l'oportunitat de reunir-se fins a sis ocasions, durant un total d'onze hores.

 

Trobada pactada en la cimera d'abril

La majoria tenen entre 70 i 80 anys, però també n'hi ha de més vells. La més gran és una dona que ja ha fet 101 anys. Per tant, per molts d'ells haurà estat l'última oportunitat de veure's.

La trobada s'ha celebrat en ple procés de reconciliació entre els governs del sud i del nord. De fet, la van pactar els dos presidents, Kim Jong-un i Moon Jae-in, en la cimera històrica que van celebrar a l'abril.

 

Desenes de milers encara esperen

Més de 130.000 sud-coreans s'han inscrit al llarg dels anys per participar en aquestes trobades, però es calcula que, a hores d'ara, només queden vius menys de 57.000 inscrits.

Ja s'han retrobat uns 20.000 coreans dels dos països en les trobades organitzades des de l'any 2000. Algunes trobades, però, no han estat presencials, sinó per videoconferència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut